Στυγνό πραξικόπημα στην Ιταλία από την Ευρωζώνη: Χρίζουν πρωθυπουργό πρώην στέλεχος του ΔΝΤ

88
Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής προεδρίας, ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα κάλεσε αύριο, Δευτέρα, στο προεδρικό μέγαρο τον Κάρλο Κοταρέλι, πρώην υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου
Οπως όλα δείχνουν θα του αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τεχνοκρατών.
Ο Κοτταρέλλι, με θητεία και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ετοιμάσει λίστα για περικοπές άχρηστων δημοσίων δαπανών, ως σύμβουλος των κυβερνήσεων των Ενρίκο Λέττα και Ματτέο Ρέντσι.
Ο Πρόεδρος της Ιταλίας-τσιράκι των Βρυξελλών παρουσιάζεται ως σωτήρας
 
«Δέχθηκα όλες τις προτάσεις για τους υπουργούς εκτός από μία, αυτή του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή η θέση στέλνει μήνυμα σχετικά με την αξιοπιστία της χώρας», δήλωσε στο διάγγελμά του, ο πρόεδρος Ματαρέλα και πρόσθεσε πως απέρριψε το plan B του Σαβόνα για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη.
Οπως εξήγησε ο κ. Ματαρέλα, ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.
Ο Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε πως έπραξε ό,τι μπορούσε για διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ίδιος μπλόκαρε την διαδικασία.
«Οι απώλειες στις αγορές αφαίρεσαν οικονομίες από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες. οφείλω να διαφυλάξω τις οικονομίες των Ιταλών» είπε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.
Τα σημερινά στην Ιταλία, δείχνουν το αστείο προτάσεων για μετασχηματισμό της ΕΕ, για ρεαλιστικές ανυπακοές, κτλ. Τα είδαμε και εμείς το 2015.
 
Δεν είναι εύκολες οι ρήξεις, αλλά είναι αυτές που διασφαλίζουν την λαϊκή κυριαρχία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ