Λαμπροκουλούρα ή λαμπρόψωμο. Έτσι ονομάζεται το τσουρέκι στα ελληνικά γιατί η παρασκευή του γινόταν κατά τη διάρκεια του Πάσχα, της Λαμπρής. Το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι μοσχομυρίζει μαχλέπι ή μαστίχα. Μαζί του μοσχοβολά και όλο το σπίτι. Μικροί και μεγάλοι το αγαπούν. Σκέτο, με επικάλυψη ή γέμιση, το τσουρέκι, ειδικά το σπιτικό, γίνεται ανάρπαστο.

Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί και φτιάξτε πεντανόστιμα παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια.

zaxaro

Για εσάς που δεν θα φτιάξετε δικά σας ,υπάρχουν  τα καλύτερα Αρτοποιεία  Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας για νόστιμα

και υγιεινά τσουρέκια

Συνταγή για παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά για τα πασχαλινά τσουρέκια

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *