ΣΩΤ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ “απαξίωση στο λειτούργημα μας η προσβλητική πρόταση που καθιστά τους οικογενειακούς ιατρούς «θυρωρούς»   

99

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27-01-2018 με ιδιαίτερη επιτυχία η κοπή πίτας στα γραφεία του Συλλόγου με την παρουσία πολλών ιατρών.

Την  εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και Προέδρου ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κυρία ΄Αννα Μαστοράκου η οποία ανέλυσε τη μορφή των συμβάσεων των οικογενειακών Ιατρών καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα.

Ενστάσεις σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από τους οικογενειακούς ιατρούς εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας καταγγέλει στους συμπολίτες μας την πλήρη ισοπέδωση, υποβάθμιση και φτωχοποίηση της Πρωτ.Φροντ.Υγείας (ΠΦΥ) που επιχειρείται με παράλληλη εξόντωση των Ελλήνων Ιατρών.

Προτείνουμε το Υπουργείο ν΄αποσύρει έστω και την τελευταία στιγμή την προκήρυξη και σχεδιασμό μιας άλλης που θα λαμβάνει υπ΄οψιν τις ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά και την ασφαλή και ευπρεπή ιατρική λειτουργία.

Η απαξίωση στο λειτούργημά μας και η προσβλητική πρόταση που καθιστά τους οικογενειακούς ιατρούς «θυρωρούς» του συστήματος ΠΦΥ θα εξαθλιώσει οικονομικά τους συμβεβλημένους Ιατρούς.

Διαφωνούμε με την επίταξη των Ιατρείων μας και με τους όρους σκλαβιάς αντί συνεργασίας που σκοπό έχουν τον ευτελισμό του Ιατρικού λειτουργήματος.

Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των Ιατρών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας προτείνει αλλαγές και θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού για όλους τους πολίτες, λίστα ασθενών ,σύστημα παραπομπής στην εξειδικευμένη εξωνοσοκομειακή και νοσοκομειακή φροντίδα, ηλεκτρονική κάρτα υγείας ασθενούς ,κλειστό προϋπολογισμό ανά ασθενή για εξετάσεις και επισκέψεις με βάση την ηλικία ,το φύλλο και τη νοσηρότητα.

Θέση του Ι.Σ.Κορινθίας ήταν και παραμένει πάντα να συναφθούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κατά πράξη και περίπτωση με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, υπό την  αιγίδα του ΠΙΣ.

Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Δρ.ΣΩΤ.ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ                                                                                    ΑΘΑΝ.ΦΙΛΑΝΔΡΑΣ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ