Το δράμα ενός αφεντικού που δε βρίσκει σκλάβο

74
Με την πάροδο των χρόνων, το ιδεολόγημα της τεμπελιάς των νέο-ελλήνων έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Ενώ ξεκίνησε από το «οι Έλληνες δεν κάνουν δύσκολες δουλειές και μόνο οι ΛΑΘΡΟμετανάστες δουλεύουν στα χωράφια» φτάσαμε στην άρνηση 8ης εργασίας με ημερομίσθιο 32 ευρώ σύν 10 ευρώ τιπς συν το ένσημο και εννοείται πως ο νέος επιχειρηματίας πληρώνει όλα τα ένσημα και μάλιστα 8ωρα – όλοι το ξέρουν αυτό,
Πραγματικά υπέροχο άρθρο του Πρώτου Θέματος μας ενημερώνει αντικειμενικά πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και δεν θέλουν nα δουλέψουν, γι’ αυτό και έχουμε 20% ανεργία. Και τι καλύτερο από ένα παράδειγμα πραγματικό, μιας πραγματικής επιχείρησης, ενός νέου πραγματικού επιχειρηματία που ζει ένα πραγματικό δράμα αφού δεν μπορεί ο δόλιος να βρει έναν ντελιβερά και άκουσον-άκουσον, αναγκάζεται ο ίδιος εκτός από το να φτιάχνει τους καφέδες, στη συνέχεια να κάνει και τον ντελιβερά.
Όλα από την ζωή είναι βγαλμένα τελικά και εύκολα αποδεικνύει το συγκεκριμένο παράδειγμα πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και αρνούνται να δουλέψουν, προτιμούν την ανεργία και να τους συντηρούν οι γονείς τους. Ποιος να αμφισβητήσει την μαρτυρία την προσωπική ενός νέου σοβαρού επιχειρηματία; Θα έλεγαν κάποιοι κακεντρεχείς πως το κάνει όλο αυτό για να διαφημίσει την επιχείρησή του ή πως το άρθρο είναι στημένο -βέβαια ξέρουμε όλοι πως αυτά τα λένε οι κομμουνιστές που έχουν αναπτύξει ερωτική σχέση με την τεμπελιά.
Λίγο παρακάτω το άρθρο μας αποκτά μια επιστημονικοφανή διάσταση και μας παραθέτει στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, «ρε μαν μου αυτοί μιλάνε με στοιχεία, δεν είναι τίποτα μαλάκες». Η ανεργία στο 20% (ο λαός να το κάνει 20, σίγουρα είναι παραπάνω), αλλά οι νέοι Έλληνες εκεί, αρνούνται πεισματικά να δουλέψουν.
Βέβαια βλέπουμε πως με την πάροδο των χρόνων, το ιδεολόγημα της τεμπελιάς των νέο-ελλήνων έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Ενώ ξεκίνησε από το «οι Έλληνες δεν κάνουν δύσκολες δουλειές και μόνο οι ΛΑΘΡΟμετανάστες δουλεύουν στα χωράφια» φτάσαμε στην άρνηση 8ης εργασίας με ημερομίσθιο 32 ευρώ σύν 10 ευρώ τιπς συν το ένσημο και εννοείται πως ο νέος επιχειρηματίας πληρώνει όλα τα ένσημα και μάλιστα 8ωρα – όλοι το ξέρουν αυτό, ιδιαίτερα αυτοί που έχουν δουλέψει στην εστίαση. Φαίνεται πως έχει δυσκολέψει η πίστα για τα ΜΜΕ.
Περιμένουμε άρθρο με τίτλο «ψάχνω 5 μήνες υπαλληλο υποδοχής με 50 ευρώ και ασφάλιση, αλλά δεν έρχεται κανείς». Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα της ανάπτυξης οι νέοι δεν θα ικανοποιούνται ούτε με 50 ευρώ μεροκάματο, βέβαια η ανεργία θα συνεχίσει στα ιδια επίπεδα αλλά σαν την τεμπελιά δεν υπάρχει.
Μέχρι τότε ευχόμαστε στο συμπαθέστατο επιχειρηματία να βρει επιτέλους κάποιον άνθρωπο να μεταφέρει τις παραγγελίες του, οι οποίες μετά το άρθρο μάλλον θα αυξηθούν κατακόρυφα. Κανείς μόνος του στην κρίση, ας συμπαρασταθούμε όλοι ενεργά στο δράμα του δαιμόνιου συμπαθούς επιχειρηματία, με την παρουσία μας στην εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ