Φήμες για ανεξαρτητοποίηση & άλλων βουλευτών- Όλα τα ονόματα…

110

Φήμες για ανεξαρτητοποίηση και άλλων βουλευτών των ΑΝΕΛ μετά από αυτή του Γ.Λαζαρίδη,  και μάλιστα άμεσα (σ.σ. σήμερα, αύριο) κυκλοφορούν από χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά των Κ. Ζουράρη ο οποίος πάντως χθες παρότι ζήτησε δημοψήφισμα για την συμφωνία με την πΓΔΜ δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, Β. Κόκκαλη, Μ. Κόλλια Τσαρουχά, και Κ. Κατσίκη, ο οποίος ωστόσο σήμερα το πρωί συγκρούστηκε on air με τον Γ. Λαζαρίδη, στηρίζοντας την κυβέρνηση. 

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διακηρύσσει σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει κάποια ανησυχία (σ.σ. με χαρακτηριστική την δήλωση του πρωθυπουργού “Too hard to die”), προσθέτοντας μάλιστα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα ενισχυθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό της ρεπορτάζ η aftodioikisi.gr ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο «μπετοναρίσματος» μέσω και του ανασχηματισμού του φθινοπώρου (σ.σ. ήδη τέσσερις από τους εφτά βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου). Παράλληλα από την κυβέρνηση κοιτάζουν και προς τους ανεξάρτητους βουλευτές (Θεοχάρης, Κατσιαντώνης) αλλά και προς βουλευτές της Κεντροαριστεράς που δείχνουν θετική διάθεση προς την κυβέρνηση (σ.σ. όπως για παράδειγμα ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού, ο οποίος πάντως δήλωσε σήμερα ότι παραμένει στο κόμμα του), μετά την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ενδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας kontra news, σύμφωνα με το οποίο οκτώ βουλευτές είναι έτοιμοι να προσχωρήσουν στην κυβερνητική πλειοψηφία:

Να σημειωθεί ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έμεινε με 8 βουλευτές και η κυβερνητική πλειοψηφία με 152.

Αναλυτικά οι βουλευτές των ΑΝΕΛ:

Έλενα Κουντουρά, Α΄Αθηνών (υπουργός Τουρισμού)

Πάνος Καμμένος, Β΄Αθηνών (υπουργός Εθνικής Άμυνας)

Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Β’ Αθηνών

Κώστας Κατσίκης, Αττικής

Κώστας Ζουράρης, Α΄Θεσσαλονίκης

Βασίλης Κόκκαλης, Λαρίσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, Σερρών, υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης.

Ποιοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές:

Στάθης Παναγούλης Βασιλείου, Β΄Αθηνών

Κατερίνα Παπακώστα, Β΄Αθηνών

Χάρης Θεοχάρης, Β΄Αθηνών

Κώστας Μπαρμπαρούσης, Αιτωλοακαρνανίας

Νίκος Νικολόπουλος, Αχαΐας

Γιώργος Κατσιαντώνης, Λαρίσας

Δημήτρης Κουκούτσης, Μεσσηνίας

Δημήτρης Καμμένος, Β΄Πειραιώς.

Ποιοι είναι οι βουλευτές του Ποταμιού:

Σπύρος Λυκούδης, Α΄Αθηνών

Γρηγόρης Ψαριανός, Β΄Αθηνών

Γιώργος Αμυράς, Β΄Αθηνών

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής

Σπύρος Δανέλλης, Ηρακλείου

Σταύρος Θεοδωράκης, Α΄Θεσσαλονίκης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ