Χαμός στα Σκόπια: Ο πρόεδρος Ιβάνοφ έδιωξε τον Ζάεφ δύο λεπτά μετά την έναρξη της συνάντησής τους

89

Λίγα λεπτά κράτησε μόνο η συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ενώ ο Ιβάνοφ ετοιμάζεται για διάγγελμα προς τους πολίτες, καθώς διαφωνεί με την συμφωνία των ηγετών των δύο χωρών.

Κρίση κορυφής στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της χώρας να αρνείται την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Δημητρόφ, εγκαταλείποντας μέσα σε πέντε λεπτά το χώρο της συνάντησης με τους δυο αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού στα Σκόπια, αναφέρεται πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει το μέλλον για τους «Μακεδόνες» πολίτες, ενώ η Προεδρία δεν έχει ακόμη εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού Ζάεφ: «Η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να ενωθούν κάτω από τις εθνικές προτεραιότητες και να υποστηρίξουν την προοπτική της ένταξης της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Οι πολίτες έχουν επιτέλους την ευκαιρία να γράψουν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του έθνους μας και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αποτρέψει από το να πάρουν τη σωστή απόφαση για το μέλλον».

Σύμμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ιβάνοφ θα απευθύνει διάγγελμα σήμερα το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Ιβάνοφ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως η ονομασία της χώρας, δεν λύνονται από το τηλέφωνο και με προσωπική συνεννόηση των δύο πρωθυπουργών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ