Χ.Σπίρτζης κ. Γ.Δέδες ανακοίνωσαν στην Κρήτη το νέο αυτοκινητόδρομο… το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της Κρήτης-φωτό

102

Στο Ηράκλειο βρίσκονται  ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γ. Γραμματέας Γιώργος Δέδες  ο Υπουργός  παραχώρησε συνέντευξη τύπου, με αποκλειστικό θέμα τον ΒΟΑΚ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “αναπτυξιακή και κοινωνική ανάγκη για την Κρήτη” ενώ επισήμανε ότι ο ΒΟΑΚ θα ειναι αυτοκινητόδρομος, με δυο λωρίδες, διαχωριστική νησίδα, οι Κρητικοί δε θα καταβάλουν διόδια και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να συνδέονται τα τέσσερα κέντρα των νομών, στην πρώτη φάση υλοποίησης του έργου.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το καυτό θέμα των διοδίων, που εκτενώς έχει συζητηθεί στο παρελθόν, ο κ.Σπίρτζης διευκρίνισε ότι διόδια δε θα πληρώνουν οι ντόπιοι. θα πληρώνουν όμως ηλεκτρονικά διόδια οι ταξιδιώτες και οι τουρίστες και οι επαγγελματίες που μεταφέρουν επισκέπτες. Το πως ακριβώς θα εφαρμοστεί αυτό και πως θα διαπιστώνεται ο τόπος διαμονής, η καταγωγή και η ιδιότητα κάθε επιβάτη σε όχημα έμεινε αδιευκρίνιστο.

Ο υπουργός όμως έδωσε ένα παράδειγμα, αναφέροντας το ΚΤΕΛ. Είπε πως οι επιβάτες δε θα πληρώνουν, αν όμως το ΚΤΕΛ κάνει και τουριστικό πακέτο μετακίνησης επιβατών εντός του δρόμου θα πληρώνουν κανονικά διόδια.

Δε θέλουμε να κάνουμε τους βοσκαρόδρομους και τους κατσικόδρομους που θέλει η ΝΔ

“Είναι το μεγαλύτερο έργο παραχώρησης στη χώρα”, είπε και πρόσθεσε πως θα γίνει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. “Από Χερσόνησο μέχρι Νεάπολη με σύμπραξη ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων και μέχρι τον Άγιο με δημόσια χρήματα”.

“Δε θέλουμε να κάνουμε τους βοσκαρόδρομους και τους κατσικόδρομους που θέλει η ΝΔ. Στόχος να μειωθούν τα ατυχήματα και ο χρόνος του ταξιδιού. Ο νέος ΒΟΑΚ να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Κρήτης, ειδικά στον τουρισμό”.

Όπως είπε, στο τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα γίνει ο διαγωνισμός και ο χρόνος κατασκευής θα φτάσει τα τέσσερα χρόνια.

“Τιμάμε το λόγο και τις δεσμεύσεις μας. Πρώτη φορά έχουμε σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Η Κρήτη θα αποκτήσει τις υποδομές που στερήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες” – είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με τον κόμβο στην Αγία Πελαγία, ο Υπουργός σημείωσε ότι μεχρι την Πέμπτη θα γίνει ο σχετικός διαγωνισμός.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ