Έκκληση για βοήθεια: Σοβαρό πρόβλημα υγείας έχει η Κορίνθια επιχειρηματίας με τις σαλιγκαροτροφικές μονάδες Μαρία Βλάχου

386
Η Μαρία είναι Κορίνθια  και είναι 38χρονος ασθενής GBM με τον  πιο θανατηφόρο τύπου καρκίνου του εγκεφάλου
Γίνετε έκκληση βοήθειας δια μέσου της ιστοσελίδας .gofundme.com
Μιλά 8 ξένες γλώσσες, έχει ζήσει σε αρκετές χώρες και στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να παίζει πιάνο, να διαβάζει και να παρακολουθεί ταινίες. Το σύνθημά της είναι “κάθε μέρα να κάνει κάτι που σε κάνει να χαμογελάς”.

Ο όγκος της Μαρίας διαγνώστηκε τον Ιανουάριο του 2017. Είχε μια ενέργεια για να την αφαιρέσει και στη συνέχεια ανέλαβε δύο κύκλους ραδιοφώνου και χημειοθεραπείας. Τώρα έχει 3 νέους όγκους στον εγκέφαλο που δυστυχώς δεν είναι λειτουργικοί και μπορεί να επεκτείνει τη ζωή της μόνο με θεραπεία λέιζερ με το όνομα Gamma Knife. Στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, δεν υπάρχει τέτοια μηχανή, επομένως πρέπει να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Το κόστος είναι 15.000 € συμπεριλαμβανομένων των μισθών ιατρών και άλλων εξόδων.

Η Μαρία πρέπει να έχει την θεραπεία το συντομότερο δυνατόν, διαφορετικά η ζωή της κινδυνεύει. Με τη λειτουργία Gamma Knife θα έχει βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Η Πένυ Βλάχου (η νεότερη αδελφή της Μαρίας δηλώνει : 

Η επέμβαση της Μαρίας ήταν επιτυχημένη. Αφαίρεσαν 3 όγκους εντελώς, αλλά εξακολουθεί να έχει μερικούς μικρούς όγκους που δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσουν μέσα στον εγκέφαλό της. Δυστυχώς είναι ακόμα στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο ιδιωτικό νοσοκομείο της Euroclinic Athens. Το συνολικό ποσό ανά ημέρα στη μονάδα είναι μεγαλύτερο από 1000 €. Έχει παρέλθει από τις 25 Μαΐου. Παρακαλώ αν κάποιος από εσάς μπορεί να μοιραστεί το σύνδεσμο, να υποστηρίξει οικονομικά ή να προσευχηθεί για την υγεία της Μαρίας, εκτιμάται πολύ. Η ζωή της βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. 

Οι Έλληνες μπορούν να υποστηρίξουν απευθείας στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό: Eurobank Iban: GR 160 260112 0000 740 102 6754 63, Bic: ERBKGRAA

Λίγα λόγια για την Μαρία Βλάχου…

Η Μαρία Βλάχου διαπίστωσε εργαζόταν ως λέκτορας ξένων γλωσσών σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, έχοντας διατελέσει μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Ξένες Γλώσσες και Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Federico II, της Νάπολης και ολοκλήρωσε το Master της στη Διδασκαλία των Πορτογαλικών, στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο, ενώ συνέχισε τις διδακτορικές της σπουδές στη Συγκριτική Φιλολογία, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Μια μέρα τρώγοντας σε ένα εστιατόριο στην Ελβετία παρατήρησε πως για μια μερίδα σαλιγκάρια την χρέωναν 37 ευρώ και τότε μαζί με την αδερφή της Πένυ έβαλαν σε εφαρμογή την επιχειρηματική τους ιδέα για εκτροφή σαλιγκαριών.

Το 2007, λοιπόν, η ιδέα της σαλιγκαροτροφίας έγινε πράξη στα τρία στρέμματα της οικογένειας Βλάχου στην Κόρινθο. Με κεφάλαιο του πατέρα, ο οποίος πήρε δάνειο 15.000 ευρώ για να στηρίξει τις δύο «overqualified», ή αλλιώς υπερκαταρτισμένες κόρες του, που ήθελαν να γυρίσουν στην Ελλάδα και δεν έβρισκαν δουλειά ανάλογη με τα προσόντα τους. Χωρίς ακόμα να έχουν και πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλά.

Τα κορίτσια των σαλιγκαριών – Η Μαρία και η Πένυ Βλάχου

Στα τέλη του 2007 μπαίνουν τα πρώτα θεμέλια της Fereikos Helix στην Κόρινθο, δημιουργώντας ανοιχτές σαλιγκαροτροφικές μονάδες ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου.

Με «διαβατήριο» τις 9 συνολικά ξένες γλώσσες που μιλά, καταφέρνει σε σύντομο χρονικό διάστημα να επεκτείνει την παρουσία της στις διεθνείς αγορές.

Η Μαρία και Πέννυ Βλάχου μέχρι σήμερα έχουν κατακτήσει πολλές σημαντικές διακρίσεις και βραβεία επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Πληροφορίες από   gofundme.com & sedona.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ