Έκτακτο: Ο Καμμένος δεν διαγράφει ακόμα τον Παπαχριστόπουλο από τους ΑΝΕΛ

153

Το μεσημέρι αναμενόταν να διαγράψει ο Πάνος Καμμενος τον Θανάση Παπαχριστόπουλου από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, κάτι που θα οδηγούσε αυτόματα στη διάλυση της. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα συμβεί πριν την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, καθώς με αυτή την κίνηση θα χάσει το δικαίωμα της τοποθέτησης στη Βουλή σαν αρχηγός κοινοβουλευτική δύναμης.

Σύμφωνα με τη χθεσινή γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ -είτε ο Θ. Παπαχριστόπουλος διαγραφεί, είτε παραδώσει την έδρα του μετά την κύρωση του Πρωτοκόλλου χωρίς ο Π. Καμμένος να τον έχει διαγράψει- θα διαλυθεί, αφού ο Αρ. Φωκάς ο οποίος θα αποτελεί τον πέμπτο βουλευτή που ανήκει στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι πρόκειται για ομόφωνη γνωμοδότηση, η οποία και απαντά αρνητικά στο ερώτημα του σε σχέση με το κατά πόσον μπορεί μία Κ.Ο. να υπάρχει με πέντε βουλευτές εκ των οποίων έστω και ένας να μην έχει εκλεγεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

Επ’ αυτού, ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων θα ακούσει τις απόψεις των κομμάτων επί της γνωμοδότησης και του θέματος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι -εφόσον ο ίδιος φέρει την τελική ευθύνη- δεν μπορεί να έχει διαφορετική άποψη μετά από μία ομόφωνη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Η μόνη περίπτωση να μην επέλθει η διάλυση είναι να επιστρέψει κάποιος εκ των Δ. Καμμένου, Γ. Λαζαρίδη και Ν. Νιοκολόπουλου οι οποίοι εκλέχθηκαν με τους ΑΝΕΛ, δεδομένου ότι ο Τ. Κουίκ που θα πάρει την έδρα του Θ. Παπαχριστόπουλου αποτελεί persona non grata για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Παρόλα αυτά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί το μεσημέρι όπως ήταν το αναμενόμενο. Ο Πάνος Καμμένος με tweet του πληροφόρησε ότι θα προβεί στη διαγραφή μετά την ομιλία του και αυτό γιατί αν διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν θα έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί ως Πρόεδρος κόμματος, αλλά ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Panos Kammenos@PanosKammenos

Την διαγραφή Παπαχρηστόπουλου θα την καταθέσω στην ολομέλεια αφού μιλήσω στη Βουλή, ελπίζω ο πρωθυπουργός να είναι μέσα….{Αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα }

neaselida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ