Έκτακτο: Άγριες συμπλοκές και μαχαιρώματα Ελλήνων και Αλβανών στον Γέρακα

142

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τον θάνατο του 35χρονου ομογενή, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών. Στον Γέρακα σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο έξι άτομα.

Από τους τραυματίες τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και τρία στον Ερυθρό Σταυρό.

Στο σημείο βρέθηκε και πιστόλι, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Διπλωματικό θρίλερ
Σε διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται ο θάνατος του 35χρονου ομογενή, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, από πυρά Αλβανών αστυνομικών. Στις αντιδράσεις, αλλά και στο αίτημα της Ελληνικής κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών να δοθούν απαντήσεις στα κενά που υπάρχουν στην υπόθεση, τα Τίρανα πήραν θέση με δηλώσεις που χαρακτηρίζονται προκλητικές.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μέσω Facebook: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία.»

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, καθώς φέρεται να ύψωσε ελληνικές σημαίες στο χωρίο Βουλιαράτες, στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, πράγμα που οδήγησε στην καταδίωξή του και τον θάνατό του, δεν είναι αποσαφηνισμένες: Κυρίως παραμένει θολό τι προηγήθηκε και ποια ήταν η συμπεριφορά των Αλβανών αστυνομικών.

Την ίδια ώρα κάτοικοι στους Βουλιαράτες μιλούν για εν ψυχρώ δολοφονία του ομογενή, που ήρθε αντιμέτωπος με πλήθος αστυνομικών των Ειδικών Αλβανικών Δυνάμεων, επειδή αρνήθηκε να παραδώσει την ελληνική σημαία που κρατούσε.

Ο ίδιος φερεται να ήταν «στοχοποιημένος» απο τις αλβανικές Αρχές, γιατί κάθε φορά που επισκεπτόταν το χωριό του αναρτούσε σε διάφορα σημεία τη ελληνική σημαία.

Αλβανικά ΜΜΕ τον παρουσιάζουν ως «εξτρεμιστή».

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η εκτέλεσή του
Με μια σκληρή ανακοίνωση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση καταδίωξης του Έλληνα ομογενή στις Βουλιαράτες κατέληξε στο θάνατό του και ζητεί από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών.

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του. Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός. Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

ΝΔ: Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε διάβημα στην Αλβανία

«Να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν» ζητά με δήλωσή του ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το θάνατο του ομογενούς στην Αλβανία.

«Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

parapolitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ