Ένα βήμα πίσω ο Νίκας για την Περιφέρεια – Δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε πολιτική «αυτοκτονία». 

56

Δεν έχω λάβει τις οριστικές μου αποφάσεις», δηλώνει τώρα ο δήμαρχος Καλαμάτας. Επιχειρεί να απεμπλακεί από την …ψευδαίσθηση του «χρίσματος Σαμαρά» για την περιφέρεια Πελοποννήσου και διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε πολιτική «αυτοκτονία». 

Όλο και πιο σοβαρά σκέφτεται ο Παναγιώτης Νίκας την επιθυμια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος του ζήτησε, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης, να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης, που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άνθρωποι από το περιβάλλον του Παναγιώτη Νίκα, πλέον, επιβεβαιώνουν ότι αυτό που έχει ζητηθεί από το δήμαρχο Καλαμάτας είναι η μεταπήδησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Η συγκεκριμένη πληροφορία είχε δημοσιευθεί από το messiniapress και, παρότι έγινε προσπάθεια να διαψευστεί, οι εξελίξεις δείχνουν ότι ισχύει μέχρι κεραίας.

Το παρασκήνιο

Προκειμένου ο δήμαρχος Καλαμάτας να ξανασκεφτεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεσολάβησαν καταλυτικά γεγονότα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Το πρώτο έχει να κάνει με το σαφές μήνυμα που έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τη δική του υποψηφιότητα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης διαμήνυσε πρόσφατα σε στέλεχος της ΝΔ ότι η κάθοδος του στις περιφερειακές εκλογές είναι δεδομένη. Το συγκεκριμένο γεγονός έχει μετρηθεί πολύ σοβαρά από το δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος είχε θέσει ως προαπαιτούμενο, προκειμένου να κατέλθει στις περιφερειακές εκλογές, να μην είναι υποψήφιος ο Πέτρος Τατούλης.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την περιβόητη συνάντηση του Παναγιώτη Νίκα με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου επιβεβαιώθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Π. Νίκα στα επόμενα βήματά του. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Νίκας έκανε την υπέρβασή του, αντιλήφθηκε ότι ούτε το δεύτερο προαπαιτούμενο που είχε θέσει, ώστε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, μπορεί να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα.

Μετά τις πιο πάνω εξελίξεις ο δήμαρχος Καλαμάτας φαίνεται ότι ζυγίζει και πάλι τις επιλογές του, καθώς δεν είναι διατεθειμένος να παίξει το ρόλο της «Ιφιγένειας» συμμετέχοντας σε μια εκλογική αναμέτρηση που δεν θα είναι το φαβορί. Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι άνθρωποι του περιβάλλοντος του Π. Νίκα έλεγαν χθες ότι «ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν θα οδηγηθεί σε σφαγή από κανέναν».

Ένα βήμα πίσω

Ενδεικτικά της αλλαγής στάσης του δημάρχου Καλαμάτας είναι και όσα σημείωσε χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου. Ενώ ο κ. Νίκας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δήλωνε ότι έχει αποφασίσει για το μέλλον του και ότι εκείνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις, χθες έκανε ένα βήμα πίσω, καθώς υπογράμμισε ότι δεν έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του! Παράλληλα, ο δήμαρχος Καλαμάτας κατέβαλε και πάλι προσπάθεια να περιορίσει τις προσδοκίες από τη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά, επιχειρώντας να την εμφανίσει ως κάτι φυσικό. «Και η δικιά μου, και η δικιά του ψήφος πηγαίνουν στην ίδια κάλπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, προσπαθώντας να μη δώσει περαιτέρω διαστάσεις στην αμήχανη συνεύρεση με τον πρώην πρωθυπουργό στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Νίκας θέλησε να απεμπλακεί από τη θεωρία – «φούσκα» του «χρίσματος Σαμαρά», καθώς ξέρει καλά ότι δεν έλαβε, ούτε πρόκειται να λάβει τις …ευλογίες του πρώην πρωθυπουργού.

messiniapress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ