Ένταση επικρατεί απο το πρωί στο ξενοδοχείο Prime Ίσθμια…με τους ανήλικους “μετανάστες”

154

Ένταση επικρατεί απο το πρωί στο ξενοδοχείο Prime Ίσθμια που βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης -οι οποίοι επισκέπτονται τον χώρο για να παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη στους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται εκεί- επικοινώνησαν με την αστυνομία, κάνοντας καταγγελίες, όπως δήλωσαν, ότι έγιναν αποδέκτες απειλών βίας από τους ανήλικους. Σύντομα, άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ και μία κλούβα των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, για να ελέγξουν την κατάσταση και κατά πληροφορίες πραγματοποίησαν τρεις συλλήψεις ανηλίκων προσφύγων.
Ο ΗΛΕΚΤΡΑ βρέθηκε εκεί και συνομίλησε τόσο με την αστυνομία, όσο και με τους πρόσφυγες, σχετικά με το συμβάν. Ωστόσο, οι απόψεις φαίνεται ότι δεν ταυτίζονταν, καθώς οι ανήλικοι διατύπωσαν διαφορετικές απόψεις σε σέση με την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τους ανήλικους, η αστυνομία εισέβαλε σήμερα το πρωί χωρίς λόγο στα δωμάτιά τους, όπως τόνισαν, κλωτσώντας τις πόρτες και σηκώνοντάς τους από τα κρεβάτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο ξενοδοχείο, το οποίο αποτελεί ανοιχτή δομή, διαμένουν περίπου 60 ανήλικοι πρόσφυγες από χώρες της Μέσης Ανατολής. Οι έφηβοι ανέφεραν ότι στον χώρο δεν τους παρέχεται καμία ουσιαστική ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ πρόσθεσαν ότι το φαγητό είναι κακής ποιότητας, αλλά και ότι, παρόλο που θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη, οι μηχανισμοί του κράτους καθυστερούν τις όποιες διαδικασίες, αφήνοντας τους ξεχασμένους εκεί.
Τονίζεται, ωστόσο, ότι κατά την παραμονή μας στον χώρο, τόσο η αστυνομία, όσο και οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, απαγόρευσαν αυστηρά την βιντεοσκόπηση αλλά και κάθε επαφή με τους ανήλικους πρόσφυγες.

πηγή-Ηλέκτρα Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ