Έρχονται στην Ελλάδα τα «έξυπνα» παγκάκια με ίντερνετ και φορτιστές κινητών

118

Τα «έξυπνα» παγκάκια αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν την παρουσία τους αισθητή σε κοινόχρηστους χώρους. Θα συγκεντρώσουν όσους σερφάρουν, εκείνους που θέλουν να φορτίζουν το κινητό τους, αλλά και τους περίεργους που δεν έχουν ξαναδεί «έξυπνο» παγκάκι στην Ελλάδα.

Αν πρέπει να απομυθοποιήσουμε τον χαρακτηρισμό «έξυπνο», το παγκάκι ουσιαστικά είναι ένα σημείο ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο (hot spot), το οποίο μέσω ηλιακών κυψελών είναι ενεργειακά αυτόνομο δίνοντας την δυνατότητα ηλεκτρικής παροχής για φόρτιση μπαταριών ή και τροφοδοσία υπολογιστών.

Η μορφή του εξαρτάται από την αρχιτεκτονική και εικαστική προσέγγιση άποψη που έχουν οι απανταχού κατασκευαστές του, οι οποίοι του δίνουν από κλασική μορφή μέχρι και όψη από τον πόλεμο των άστρων. Στις 6 και 7 Ιουνίου στο Συνέδριο «Smart Cities -Digital Citizens», που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Royal Olympic, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας το «έξυπνο» παγκάκι, ένα από τα δημοφιλέστερα γκάτζετ των Smart Cities. Ήδη σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν προχωρήσει με «smart» εφαρμογές και υπηρεσίες, το «έξυπνο» παγκάκι είναι σημείο συνάντησης των κυβερνοεθισμένων, αλλά και εξυπηρέτησης όσων έχουν χρειάζονται ασύρματη ψηφιακή επικοινωνία. 

pagaki1

pagaki2

pagaki4

Πηγή: tilestwra.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ