Έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις το νέο Νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

164

Σχέδιο νόμου «πλήττει» βάναυσα τα ΤΕΦΑΑ καθώς τα εξισώνει με τις ιδιωτικές σχολές – Οι φοιτητές πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας

«Ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο χώρο του Αθλητισμού έχει προκαλέσει δικαίως τεράστιες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα και σ’ όλο τον αθλητικό κόσμο. Οι αντιδράσεις αυτές είναι δικαιολογημένες και αυτό γιατί το νομοσχέδιο:

– Έρχεται να θέσει τους κανόνες μέσα στους οποίους θα αναπτυχθεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο του εμπορευματοποιημένου ή λεγόμενου ”επαγγελματικού αθλητισμού”. Γι’ αυτό και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στις στοιχηματικές εταιρείες να παρέμβουν πιο άμεσα, καθώς επιτρέπει τη συμμετοχή εκπροσώπων ή και μετόχων τους στην μετοχική σύνθεση ΠΑΕ – ΚΑΕ, ακόμα και στην (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) ΕΕΑ.

– Ασχολείται με τις πιστοποιήσεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα των προπονητών, εξισώνοντας τα επαγγελματικά δικαιώματα ανάμεσα σε προπονητές – απόφοιτους των ΣΕΦΑΑ (πρωην ΤΕΦΑΑ), με τους εκπαιδευτές και εμπειρικούς προπονητές των σχολών της ΓΓΑ ή της ΕΠΟ. Ο αθλητισμός θα αποτελεί ”δεξιότητα”, που θα αξιολογείται στο πλαίσιο της κινητικότητας των εργαζομένων, προσόν που θα αποκτιέται μέσα από προγράμματα Διά Βίου Μάθησης, σεμινάρια και άλλες μορφές ”άτυπης” μάθησης.

Ρυθμίζει τη λειτουργία των μεγάλων ιδιωτικών γυμναστηρίων, αλλά και των χώρων αναψυχής σε μεγάλους τουριστικούς ομίλους. Ουσιαστικά, τους απαλλάσσει από την υποχρέωση να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό, με συγκροτημένα επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ σε ό,τι αφορά και τα ιδιωτικά γυμναστήρια, επιτρέπει τη λειτουργία τους με προσωπικό που δεν έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση και για την ασφάλεια των αθλουμένων προβλέπει την ύπαρξη και μόνο ενός φαρμακείου!!!!

– Επιχειρεί τον πιο ασφυκτικό έλεγχο στη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών, ενώ αυστηροποιεί ακόμη περισσότερο το πλαίσιο για την ίδρυση και λειτουργία του αθλητικού σωματείου, μέσω των διαρκών πιστοποιήσεων.

Προσαρμόζει πλήρως τη συντήρηση και λειτουργία των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων στα επιχειρηματικά σχέδια και τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δίνει τη δυνατότητα να προχωρούν οι ΠΑΕ – ΚΑΕ σε παρεμβάσεις που εξυπηρετούν τη δική τους επιχειρηματική δράση, καθιερώνοντας την ανταποδοτική τους λειτουργία.

Δεν χρειαζόμαστε άλλο ένα νομοσχέδιο που θα βάζει την αγορά να ρυθμίζει τη λειτουργία του Αθλητισμού στη χώρα μας. Δεν μπορεί ο Αθλητισμός να εξαρτάται από τους ”σωτήρες” χορηγούς, που τώρα θεσμοθετούνται και αναβαθμίζονται χάριν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να νομιμοποιείται ο τζόγος, ως αρωγός και ευεργέτης της αθλητικής δραστηριότητας. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Φυσική Αγωγή, την άσκηση και τον Αθλητισμό;

Γιατί δεν γίνεται λόγος για την άθλια κατάσταση στα σχολεία, με τις τραγικές ελλείψεις καθηγητών και υποδομών, την υποχρηματοδότηση; Τις δυσκολίες που έχουν τα σωματεία στη γειτονιά, σε αθλητικό υλικό και σε υποδομές; Τη λαϊκή οικογένεια που πληρώνει όλο και περισσότερο για την άσκηση και την υγεία των παιδιών της;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ