Αγριεύει ο καιρός τη Δευτέρα – Έρχονται βροχές ,καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

121

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τη Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού να είναι οι βροχές, οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης, έως και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 16/04.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά και θα επηρεάσουν και την Αττική ενώ σταδιακά θα γενικευτούν σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης.

Την Τρίτη στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια, όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.  Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ  στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ενώ παρόμοιος θα είναι ο καιρός και την Πέμπτη. Συγκεκριμένα  στα ανατολικά λθα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν το μεσημέρι – απόγευμα με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά.

in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ