Αδιάβαστη στο πρόγραμμα της Ν.Δ. πιάστηκε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη

141

Αδιάβαστη στο πρόγραμμα της Ν.Δ. πιάστηκε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με το αν η Ν.δ. προτίθεται να διατηρησεί το ΦΠΑ 6% σε φάρμακα και ενέργεια με δεδομένο ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωνε στον Γιώργο Κουβαρά στην Γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ: “Ο τελικός μας στόχος είναι να έχουμε δύο συντελεστές Φ.Π.Α., 22% και 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως, είναι στόχος σε βάθος 4ετίας.”

“Μαζεύουν” και την θέση τους για τους δύο συντελεστές ΦΠΑ 

Χθες στην ΕΡΤ1 η κ. Μπακογιάννη επιχείρησε ένα πρώτο “μάζεμα” της θέσης του Κυρ. Μητσοτάκη.

“Αυτά που έχουν καθιερωθεί στο 6% αίσθηση μου είναι -δεν το ρώτησα εξειδικευμένα- στο 11% είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ότι θα πάει το τουριστικό προϊόν της χώρας στο 11 γιατί η Ελλάδα θα έχει ανταγωνισμό τα επόμενα χρόνια…”.

“Να πάρετε τηλέφωνο να ρωτήσετε” είπε στην κ. Μπακογιάννη ο Πάνος Σκουρλέτης

Αυτά χθες, ως σήμερα ρώτησε, έμαθε η Ντόρα Μπακογιάννη και είπε ότι θα διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ 6% που προβλέπεται για τα φάρμακα, βιβλία και ενέργεια στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Νέα Δημοκρατία προτίθεται, εφόσον γίνει κυβέρνηση να διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή έξι τοις εκατό (6%) στα φάρμακα, τα βιβλία και την ενέργεια δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών -υποψήφια βουλευτής Χανίων στις ερχόμενες εθνικές εκλογές- Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εμείς αναφερθήκαμε στις μειώσεις, δηλαδή στο 13% που γίνεται 11%. Δεν αναφερθήκαμε στο 6%, γιατί δε θα αλλάξει, θα μείνει στο 6%», διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ο ελληνικός λαός το ξέρει- έχει μελετήσει μέχρι κεραίας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς για να μην υποσχεθεί το παραμικρό που δεν μπορεί να υλοποιήσει αύριο».

Στις 8 Ιουνίου όπως διαβάζουμε στο αντίστοιχο δελτίο Τύπου της ΝΔ : Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του.

Fake news, το πρόγραμμα της Ν.Δ.;

Στην σελίδα 19 του προγράμματος της ΝΔ προβλέπει “Μείωση του ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα” https://nd.gr/sites/ndmain/files/u48/pds/gia_mia_kaluterh_zwh.pdf

Στις 6 Ιουνίου (δύο ημέρες πριν την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πρόκειται για fake news) ο ίδιος δήλωνε στον Γιώργο Κουβαρά στην Γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ: “Ο τελικός μας στόχος είναι να έχουμε δύο συντελεστές Φ.Π.Α., 22% και 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως, είναι στόχος σε βάθος 4ετίας.”

Στις 15 Μαίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Λάρισα είχε δηλώσει ξανά : “Θα μειώσουμε τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20%. Θα καταλήξουμε με δυο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 22% και το 11%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ