Αθώος ο Κώστας Πελετίδης -«Το Πάρκο ανήκει στο λαό»

88

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας, το πρωί της Δευτέρας 1 Απρίλη 2019, ο Κώστας Πελετίδης δήμαρχος Πάτρας και ο Χρήστος Κορδάςαντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου, για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Η ανακοίνωση της απόφασης έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους έξω από τα Δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνταν για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου». Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη.

Έξω από τα Δικαστήρια, την ώρα της δίκης έγινε μαζική, μαχητική συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους δύο διωκόμενους κομμουνιστές αυτοδιοικητικούς στην οποία είχε καλέσει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του δήμου με στάση εργασίας που κήρυξαν,  εργατικά σωματεία, φορείς, αλλά και πλήθος κόσμου.

Η ομιλία του Κώστα Πελετίδη στη συγκέντρωση

Με τα συνθήματα «Το πάρκο ανήκει στο λαό» και «Η Πάτρα έχει δήμαρχο» υποδέχτηκαν την απόφαση του Δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι που είχαν κατακλύσει το χώρο έξω από τα Δικαστήρια, καθώς και τον Κώστα Πελετίδη και τον Χρήστο Κορδά ενώ έβγαιναν από τα Δικαστήρια. Τα συνθήματα αυτά δεν σταμάτησαν καθόλου και μάλιστα αποτέλεσαν ευχάριστη διακοπή στην ομιλία του δημάρχου Πάτρας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε αρχικά στον εργαζόμενο του Δήμου Γιάννη Ζέρβα που χάθηκε πρόωρα από τη ζωή πριν ένα χρόνο «που πρωτοστάτησε για να γίνει αυτό το πάρκο. Σε αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσουμε. Σε λίγο θα έρθει και η ώρα του Ανατολικού Πάρκου. Θα είναι το μπαλκόνι της Πάτρας, θα είναι δικό μας. Το δικαιούμαστε, όπως και τόσα άλλα. Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικάμε και να ξεπερνάμε τα εμπόδια».

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένας χώρος με βρωμιά και δυσωδία και έγινε ένα πάρκο δίπλα στη θάλασσα για όλους. Αυτός ο χώρος έχει νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων και του Πατραϊκού λαού, που καθημερινά τονεπισκέπτονται. Το έργο αυτό είναι των εργαζομένων του Δήμου, που απέδειξαν ότι με την ψυχή και τις δυνάμεις τους, μπορούν να κάνουν τα πάντα. Είναι έργο που μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Με τον ίδιο τρόπο θα τελειώσουμε και όλα τα υπόλοιπα που έχουμε προγραμματίσει, όπως το Ανατολικό Πάρκο στον Ρηγανόκαμπο, για το καλό της πόλης μας και του λαού της. Είναι καιρός να γίνει κατανοητό από τους κυβερνώντες ότι δεν πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Πρέπει να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια σε ό,τι δημιουργούμε και δίνει ανάσα στα παιδιά μας, αλλά και σ’ εμάς τους ίδιους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ