Αιχμηρή απάντηση του γιου του Γρηγόρη Λαμπράκη στον Κ.Μητσοτάκη

92

 Γρ.Λαμπράκης: Προκαλώ και προσκαλώ τον Μητσοτάκη να μάθει ιστορία

Η προκλητική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δολοφονία του Λαμπράκη και τα ιστορικά ενδιαφέροντα που (δεν) πρέπει να έχει ένας νέος, έφεραν την απάντηση του γιου του μεγάλου αγωνιστή, που φέρει και το όνομά του, και μίλησε σε ραδιοφωνική ενημερωτική εκπομπή, σχολιάζοντας τα εξής:

“Με τη λογική του Μητσοτάκη δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν για τη δολοφονία Μπακογιάννη ή αν ο Κουφοντίνας βγαίνει με άδειες ούτε τίποτα. Με αυτή τη λογική να τα ισοπεδώσουμε όλα. Δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη. Εξάλλου γίνεται στην Ηλιούπολη μια έκθεση με τα ρούχα του πατέρα μου που είναι προϊόν δολοφονίας και τον φάκελο από την ασφάλεια. Και οι περισσότεροι που πάνε να δούνε την έκθεση είναι κάτω των 20 ετών. Αυτό νομίζω αναιρεί αυτό που λέει ο Μητσοτάκης. Και μάλιστα τον καλώ και τον προσκαλώ να δει την έκθεση να μάθει τι γινόταν το 45 με 63 που παρακολουθούσε η ασφάλεια τον Λαμπράκη. Να μάθει και λίγο ιστορία”.

“Και εγώ το 60 γεννήθηκα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν πρέπει να μάθω τι έγινε το 21 ή στον εμφύλιο ή στην αρχαία Ελλάδα; Δεν πρέπει να τα μάθουμε; Να λέμε στα παιδιά δεν χρειάζεται να μάθετε ιστορία, να κοιτάτε να βγάλετε χρήματα;”  Για να προσθέσει στη συνέχεια: “Ο λαός που αγωνίζεται για την ιστορία του, την ξαναζεί πάλι”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ