Αλλο ένα απίστευτο αυτογκόλ έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

110

Του Γ.Γ.

Απίστευτα αυτογκόλ βάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βαθμό που κάποιες φορές αναρωτιέσαι πώς γίνεται ένας τόσο ανιστόρητος και άσχετος πολιτικός να θέλει να κυβερνήσει αυτή την χώρα.
Λογικά θα πρέπει να θεωρείτε ανεξήγητο το ότι, πετάει με τέτοια ευκολία, κάτι απίστευτες μπαρούφες και γίνεται καταγέλαστος σε όποιον έχει μια στοιχειώδη γνώση.
Είναι τόσο άσχετος ή θεωρεί το κοινό στο οποίο απευθύνεται μειωμένης αντίληψης;

‘Oπως και να είναι πάντως δεν αποφεύγει συνεχώς να εκτίθεται όπως έγινε σήμερα στο Δοξάτο της Δράμας.
Εκεί, στην βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου της πόλης εντόπισε ένα βιβλίο της  Πηνελόπης Δέλτα και σύμφωνα με την ειδησεογραφία “έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό λέγοντας:«Μεγαλώσαμε με βιβλία όπως “Τα μυστικά του βάλτου” και κάποιοι πρέπει να τα διαβάσουν για να καταλάβουν την ιστορία της Μακεδονίας”.

Πάει καλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ισα-ίσα αυτό το βιβλίο της προγιαγιάς του Αντώνη Σαμαρά, κάνει σμπαράλια το εθνικιστικό του αφήγημα σχετικά με την ιστορία της Μακεδονίας. 
Προφανώς όμως δεν το έχει διαβάσει, απλώς του ήρθε μια μπαρούφα στο μυαλό και την πέταξε. 

Ας διευρύνουμε, λοιπόν εμείς τις γνώσεις του παραθέτοντας ένα απόσπασμα του βιβλίου, που μας δίνει μια ιστορική εικόνα της περιοχής (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):

«Ήταν ένα κράμα όλων των βαλκανικών εθνικοτήτων τότε η Μακεδονία. Έλληνες, Βούλγαροι, Ρουμούνοι, Σέρβοι, Αλβανοί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ζούσαν φύρδην μίγδην κάτω από το βαρύ ζυγό των Τούρκων. Ηγλώσσα τους ήταν η ίδια, μακεδονίτικη, ένα κράμα και αυτή από σλαβικά κι ελληνικά, ανακατωμένα με λέξεις τούρκικες. Όπως και στα βυζαντινά χρόνια, οι πληθυσμοί ήταν ανακατωμένοι τόσο, που δύσκολα χώριζες Έλληνα από Βούλγαρο – τις δυο φυλές που κυριαρχούσαν. Εθνική συνείδηση είχαν τη μακεδονική μονάχα.
Όταν όμως οι Βούλγαροι κήρυξαν την εκκλησιαστική τους ανεξαρτησία, και ανεγνωρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη αρχηγός της βουλγάρικης εκκλησίας ο Έξαρχος αντί του Πατριάρχη, και όταν η Σύνοδος του 1872 κήρυξε σχισματικούς τους Βουλγάρους, χωρίστηκε η Μακεδονία σε Πατριαρχικούς Έλληνες κι Εξαρχικούς Βουλγάρους, χωρίστηκαν και οι συντοπίτες, οι συγχωρίτες ακόμα και οι οικογένειες».

Η Πηνελόπη Δέλτα δεν είχε εθνικιστική τύφλωση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να δει τα ολοφάνερα και επιδίδεται σε ανόητες αναφορές.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ