Αλ.Πνευματικός από Ποσειδωνία και Άγιο Γεώργιο: «Ο αγώνας μας θα είναι και πάλι νικηφόρος»

116

Οι  Εργατικές κατοικίες Ποσειδωνίας και ο Άγιος Γεώργιος  ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας και των ομιλιών του Αλέξανδρου Πνευματικού το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τους κατοίκους της Ποσειδωνίας δίνοντάς τους το λόγο πριν ξεκινήσει τη δική του τοποθέτηση. Οι παρευρισκόμενοι του έθεσαν το πρόβλημα της υπηρεσίας Πρασίνου και της αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή τους.

Απαντώντας ο Δήμαρχος σημείωσε ότι το 2011 που παρέλαβε το Δήμο υπήρχαν 15 υπάλληλοι Πρασίνου και με τα μέτρα που υποβλήθηκαν στη χώρα λόγω της κρίσης και την απαγόρευση προσλήψεων μέχρι πριν λίγο καιρό έμειναν μόλις 5.
«Έχουμε 50 οικισμούς σε όλο το Δήμο και δίνουμε μια άνιση μάχη για να ανταποκριθούμε. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες οι οποίες όμως πλέον μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνδρομή και του κράτους», τόνισε.

Για τις αστικές συγκοινωνίες υπενθύμισε ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και όχι του Δήμου. Και ότι το ΚΤΕΛ ως μονοπώλιο, δεν επιτρέπει τις δημοτικές συγκοινωνίες, αφού όπου υπήρξαν έγιναν προσφυγές και τις κέρδισε το ΚΤΕΛ ως ιδιωτική εταιρεία. Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, αλλά όπως επισημαίνει και ο πρόεδρός του, για να υπάρξει ένα νέο δρομολόγιο πρέπει αυτό να είναι οικονομικά βιώσιμο, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει λοιπόν οι κάτοικοι των περιοχών να το προτιμούν για να μπορεί να υφίσταται».

Ας αναλογιστεί κανείς, πώς ήταν η Κόρινθος πριν 10 χρόνια….

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ», είπε ο Δήμαρχος ξεκινώντας την ομιλία του. Σε αυτή την περιοχή έγιναν συμπληρωματικά αποχετευτικά δίκτυα, δίκτυα ύδρευσης και φωτισμού. Πέρσι ανακαινίστηκε και η Παιδική χαρά η οποία θα γίνει ακόμα καλύτερη μέσω ενός προγράμματος που είναι σε εξέλιξη. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω το μεγάλο έργο της υδροδότησης στην περιοχή. Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο έργο για το παρόν και το μέλλον του τόπου», ανέφερε.
«Ας αναλογιστεί κανείς, πώς ήταν η Κόρινθος και οι συνοικίες της πριν 10 χρόνια και πώς είναι σήμερα και θα καταλάβει τις αλλαγές που έχουν υπάρξει σε πολλούς τομείς».

Συγκίνηση για τον αείμνηστο ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ

Η συγκίνηση του Δημάρχου ήταν μεγάλη όταν έφτασε στον Άγιο Γεώργιο και μίλησε δίπλα στο μνημείο με την επωνυμία του αείμνηστου ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ.
«Είμαι συγκινημένος γιατί μεγάλωσα σε αυτές τις γειτονιές, αλλά ακόμα περισσότερο επειδή βρίσκομαι στην πλατεία που έχει το όνομα του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ. Ενός ανθρώπου που κοιμόταν και ξυπνούσε γι΄ αυτή την πόλη, για το πώς θα πάει μπροστά και θα γίνει καλύτερη. Και που, έδωσε και τη ζωή του, θα μπορούσα να πω, γι΄ αυτό το σκοπό»….

Σας λένε πολλά, χωρίς να ξέρουν πώς θα τα κάνουν

«Έρχονται εδώ και σας λένε πολλά, χωρίς όμως να λένε πώς θα τα κάνουν.
Εμείς είμαστε αυτοί που ό,τι είπαμε, ξέραμε πώς θα το κάνουμε και το υλοποιήσαμε. Είμαι εδώ για να σας πω, ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε μεγάλα έργα. Κάνουμε συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου, γιατί παντού έχουμε κάνει έργο».

Στον Άγιο Γεώργιο έγιναν και θα γίνουν ακόμα πολλά

«Εδώ στον Άγιο Γεώργιο έχουν γίνει πάρα πολλά. Δρόμοι, πλατείες, σχολείο, αναπλάσεις σε πολλά σημεία. Και τα επόμενα χρόνια θα γίνουν ακόμα περισσότερα. Το Κέντρο Τέννις, ο Παιδικός Σταθμός, ακόμα περισσότερες πλατείες και κοινόχρηστοι χώροι, που θα κάνουν την περιοχή πιο όμορφη και πιο ελκυστική. Έχουμε ένα ταμείο πολύ δυνατό, όλοι οι προϋπολογισμοί των έργων βγαίνουν on line στο site του Δήμου με απόλυτη διαφάνεια και με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών».

Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα σας κοιτάμε στα μάτια

«Είμαστε η Δημοτική αρχή που κάνουμε και θέλουμε να κάνουμε πιο πολλά. Σας καλώ να δείτε την ποιότητα του συνδυασμού μας. Του συνδυασμού που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων σας.
Θέλω να μας εμπιστευτείτε και να είστε σίγουροι, ότι όπως μέχρι τώρα,
έτσι και τα επόμενα χρόνια θα μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια. Ο αγώνας μας θα είναι και πάλι νικηφόρος!!», κατέληξε ο Δήμαρχος Κορινθίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ