Αμοιβή «μαμούθ» δέκα εκ. δολαρίων προσφέρουν οι ΗΠΑ σε όποιον τους «χαρίσει» πληροφορίες

251

Αμοιβή ύψους 10 εκατομμυρίων προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να “κλονίσουν” τα δίκτυα χρηματοδότησης της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι αναζητά πληροφορίες για τις πηγές εσόδων του σιιτικού κινήματος που έχει περιληφθεί στη “μαύρη λίστα” των τρομοκρατικών οργανώσεων στις ΗΠΑ. Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, είναι το “μαύρο πρόβατο” για την Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή. Οι Αμερικανοί θέλουν να εντοπίσουν “τους μηχανισμούς κλειδιά που διευκολύνουν τη χρηματοδότηση”, τους “κυριότερους δωρητές” και “τους οικονομικούς θεσμούς” που εμπλέκονται στις συναλλαγές της, αλλά και τις εταιρείες που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ ή τους χρηματοδότες της.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκτιμά ότι τα έσοδα της Χεζμπολάχ ανέρχονται στο 1 δισεκ. δολάρια ετησίως “χάρη στην άμεση οικονομική υποστήριξη του Ιράν”, σε διάφορες διεθνείς επενδύσεις, στο δίκτυο των δωρητών και “σε δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος”.

Μεταξύ των φερόμενων χρηματοδοτών της Χεζμπολάχ, για τους οποίους αναζητά πληροφορίες η Ουάσινγκτον, είναι οι Άνταμ Ταμπάτζα, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ Μπάλι και Άλι Γιούσεφ Σαράρα. Και οι τρεις βρίσκονται ήδη στη λίστα των “διεθνών τρομοκρατών” των ΗΠΑ.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ