Ανακοίνωση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας -για την ίδρυση ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών

95

ΘΕΜΑ: « Λειτουργία ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου & επικείμενη ίδρυση ανοιχτής δομής φιλοξενίας μεταναστών ».

Κύριε Υπουργέ,
Την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερωθήκαμε ότι στον χώρο του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου θα εγκατασταθεί ανοικτή δομή φιλοξενίας, χωρητικότητας 800 μεταναστών, η οποία θα υφίσταται στον ίδιο χώρο με την παραπάνω Υπηρεσία.
Η Ένωσή μας είναι άκρως αντίθετη με το εγχείρημα αυτό, δεδομένου των παραμέτρων που σας παραθέτουμε:
Α. Η ανωτέρω δομή είναι η μοναδική Πανελλαδικά που θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο και εφαπτόμενα με το μεγαλύτερο κέντρο κράτησης αλλοδαπών που υπάρχει στην Ελλάδα, καθότι γνωρίζετε ότι ήδη κρατούνται περίπου 700 αλλοδαποί και έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης των κενών κτιρίων προκειμένου να υποδεχθεί περίπου 1500 κρατουμένους.
Β. Οι εγκαταστάσεις του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου και της ανοιχτής δομής φιλοξενίας βρίσκονται εντός του αστικού ιστού της πόλης της Κορίνθου, ενώ γειτνιάζει με 4 μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Γ. Δημιουργείτε καταυλισμό αλλοδαπών, δίπλα σε έναν από τους μεγαλύτερους Πανελλαδικά καταυλισμούς ROMA.
Δ. Την παντελή έλλειψη Διμοιρίας Υποστήριξης κατά τις ώρες 22:00 – 06:00 και τις ελλιπέστατα επανδρωμένες Διμοιρίες Υποστήριξης της Γ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου που εκτελούν βάρδια τις πρωινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες συγκροτούνται από τις λοιπές Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας και κάνουν εντονότερο το πρόβλημα της λειψανδρίας τους.
Ε. Την έλλειψη προσωπικού από την οποία δημιουργούνται τα κάτωθι προβλήματα:
i) ελλιπή ομάδα διαχείρισης, ειδικότερα κατά την νυχτερινή βάρδια που απαρτίζεται συνήθως από δυο άτομα, που κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας επιφορτίζονται και με άλλα καθήκοντα όπως μεταγωγές κρατουμένων, κ.τ.λ., με αποτέλεσμα πολλές φορές ακόμα και τρείς (3) συνάδελφοι να εισέρχονται εντός του χώρου κράτησης, όπου κρατούνται συνήθως 48 άτομα, με όποιους κινδύνους αυτό εγκυμονεί.
ii) Την μη επάνδρωση του control room, το οποίο κόστισε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο και κρίνεται απολύτως αναγκαίο για την ασφαλή φύλαξη της εν λόγω Υπηρεσίας.
iii) Την μη επάνδρωση όλων των περιμετρικών σκοπιών.
iv) Η μη ομαλής έκδοση της υπηρεσίας και η συσσώρευση οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων στο προσωπικό.
v) Η καθημερινή αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Δ.Α. Κορινθίας που ενισχύουν σε καθημερινή βάση την εν λόγω Υπηρεσία, τόσο για την λειτουργία του όσο και για την συγκρότηση διμοιρίας υποστήριξης.
vi) Την συχνή απασχόληση ειδικών ομάδων, όπως η Ο.Π.Κ.Ε., που είναι η αιχμή του δόρατος στην πάταξη της εγκληματικότητας.
ΣΤ) Την έλλειψη ατομικών ειδών υγιεινής, όπως γάντια, μάσκες κ.τ.λ..
Ζ) Την έλλειψη ικανού αριθμού προσωπικού καθαριότητας.
Η) Την έλλειψη ικανού αριθμού ιατρικού προσωπικού, με αποτέλεσμα την κατασπατάληση αστυνομικού προσωπικού για την μεταφορά κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τους κινδύνους που αυτό ελλοχεύει, όπως αποδράσεις.
Θ) Την έλλειψη πυρασφάλειας.
Ι) Την έλλειψη οχημάτων και την τραγική κατάσταση των ήδη υπαρχόντων.

  Η Ένωση μας καταγγέλλει τις παραπάνω υπαρκτές και τρανταχτές ελλείψεις και την επιπόλαια αύξηση των κρατουμένων και την ίδρυση ανοιχτής δομής φιλοξενίας χωρίς να υφίστανται οι κατάλληλες προϋποθέσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, που με την υπάρχουσα κατάσταση δεν μπορεί να υποδεχθεί ούτε έναν επιπλέον κρατούμενο.
  Ως συνδικαλιστικό όργανο δεν θα ανεχθούμε την έκπτωση στην ασφάλεια και την υγιεινή των συναδέλφων μας.

Κύριε Υπουργέ,

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε από σας και την Φυσική Ηγεσία όπως επανεξετάσετε και αναβάλλετε την απόφαση σας για αύξηση των κρατουμένων στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου, καθώς και την ίδρυση ανοιχτής δομής φιλοξενίας στον ίδιο χώρο με αυτό.

Εφόσον δε υλοποιηθεί το σχέδιο σας:
Να ενισχύσετε το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου με 180 επιπλέον αστυνομικούς.
Να ενισχυθούν οι λοιπές Υπηρεσίες της Δ.Α. Κορινθίας με τουλάχιστον 60 αστυνομικούς, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν.
Να εφοδιαστεί οι Υπηρεσίες της Δ.Α. Κορινθίας με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα.

Κύριοι πολιτικοί παράγοντες, επιτέλους αντιδράστε για την αστυνόμευση στον νομό Κορινθίας και την κατάσταση που έχει περιέλθει το αστυνομικό προσωπικό και οι αστυνομικές Υπηρεσίες, υπενθυμίζοντάς σας τις δεσμεύσεις σας.

πηγή-korinthosTV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ