Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Απάτη με πωλητές παγωτών στις ΗΠΑ… αλά ελληνικά

Απάτη με πωλητές παγωτών στις ΗΠΑ… αλά ελληνικά

147

Είχαν ιδρύσει (μεταξύ άλλων) την εταιρεία New York Ice Cream και πωλούσαν μέσω ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών παγωτά στο κεντρικό Μανχάταν

Δεκάδες εταιρείες-βιτρίνες ίδρυσε μια ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών ελληνικής καταγωγής, που πουλούσε παγωτά στο κεντρικό Μανχάταν της Νέας Υόρκης για να γλιτώσει από οφειλές που ανέρχονται σε 4,5 εκατ. δολάρια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, ο Δημήτριος Τσίρκος και οι συνεργάτες του είχαν ιδρύσει (μεταξύ άλλων) την εταιρεία New York Ice Cream και πωλούσαν μέσω ειδικά διαμορφωμένων φορτηγών παγωτά στο κεντρικό Μανχάταν, όπου οι τουρίστες είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τιμές Νέας Υόρκης για να απολαύσουν ένα παγωτό.

Ωστόσο, στα φορτηγά της εταιρείας είχαν κοπεί περίπου 22.500 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα, κυκλοφορία σε λεωφορειολωρίδες και άλλες τροχαίες παραβάσεις μεταξύ 2009 και 2017. Το ύψος των κλήσεων σήμερα ανέρχεται σε 4,5 εκατ. δολάρια.

Αντί ο Τσίρκος να πληρώνει τα πρόστιμα που συγκέντρωναν τα 76 φορτηγά της επιχείρησής του, είχε ιδρύσει σχεδόν 100 εταιρείες-βιτρίνες. Κάθε χρόνο, λοιπόν, μετέφερε την ιδιοκτησία των φορτηγών σε νέα εταιρεία ώστε να μπορεί να τα καταχωρίζει εκ νέου χωρίς να τα κατάσχουν οι Αρχές για απλήρωτες κλήσεις. Αυτή η μέθοδος δράσης περιγράφεται σε καταγγελία που κατατέθηκε σε αστικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ κατονομάζονται πέντε ακόμη συνεργάτες του Τσίρκου, όλοι ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τη New York Post, τα κατασχεθέντα φορτηγά της εταιρείας έχουν μεταφερθεί σε χώρο φύλαξης της αστυνομίας. Για να τα πάρουν οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να πληρώσουν το ύψος των κλήσεων και επιπλέον πρόστιμα. Αξιωματούχοι της αστυνομίας δεν δήλωσαν αν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών βρίσκονται αντιμέτωποι και με ποινική δίωξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ