Απίστευτα σκηνικά απείρου κάλους χθες στο Επιμελητήριο – Όλα όσα συνέβησαν

138

Το Επιμελητήριο Κορινθίας ,εκπρόσωπος θεσμοθετημένος του πιο δυναμικού και παραγωγικού ιστού της κοινωνίας μας, μετατράπηκε σε χώρο προσωπικού σόου ,του Προέδρου Παναγιώτη Πιτσάκη .
Απίστευτες στιγμές απείρου κάλους  ζήσαμε όσοι παραβρεθήκαμε στην επεισοδιακή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου.

Περισσότερα ΕΔΩ:


Από την αρχή της συνεδρίασης ήταν χαρακτηριστική η διάθεση του προέδρου, ο οποίος μόλις άρχισε η διαδικασία, με απαξιωτικό ύφος μας είπε: Οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι έξω …. Και όταν η ιδιοκτήτης της εφημερίδας ” ΣΗΜΕΡΑ” Σοφία Μπαλή ,ρώτησε αν  υπάρχει κάποια απόφαση γι αυτό, δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου που δεν έχει ξαναγίνει  ποτέ σε εκπρόσωπο ΜΜΕ.

Με απίστευτη ευκολία και ας μου επιτραπεί με αρκετή δόση  “μικροπρέπιας” η οποία καταδείκνυε και το τι θα επακολουθούσε , μίλησε για προσωπικά δεδομένα και δικαστικές εκκρεμότητες που ούτε τον ίδιο αφορούν , αλλά πρωτίστως  ούτε το Επιμελητήριο.

Το πρώτο επεισόδιο ευτυχώς  έληξε με την παρέμβαση του Παναγιώτη Λουζιώτη, ο οποίος ζήτησε να εξηγήσει  ο πρόεδρος τους λόγους που ζητά την  αποχώρηση των δημοσιογράφων .

Εντέλει το θέμα ήταν κοινωνικό και αφορούσε την συζήτηση για οικονομικό πρόβλημα κάποιου μέλους , που αν ο νέος πρόεδρος διέθετε την στοιχειώδη ευγένεια και έλεγε εξ αρχής την αιτία του αιτήματός του κανένα πρόβλημα δεν θα είχε δημιουργηθεί.

Η συνέχεια όμως αληθινά δεν περιγράφεται !

Χθες  πληγώθηκε βάναυσα ο θεσμός του Επιμελητηρίου , ο οποίος υποβιβάστηκε στα τάρταρα από τον ίδιο τον πρόεδρό του , δημιουργώντας μετωπική σύγκρουση με την αντιπολίτευση, οδηγώντας τελικά  στην αποχώρηση  των διαφωνούντων για τους απαράδεκτους λεκτικούς χαρακτηρισμούς του προέδρου Π. Πιτσάκη προς τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Γεώργαρη .

Δια στόματος προέδρου του Επιμελητηρίου ακούστηκαν βαριοί χαρακτηρισμοί για τον πρόεδρο του μεγαλυτέρου Εμπορικού Συλλόγου της Κορινθίας , λέγοντάς τον “ανίκανο ,  τον χειρότερο πρόεδρο που έχει δει , που ενώ δεν πλήρωσε την συνδρομή του στην ΟΕΒΕ τολμά και μιλά….  και άλλα πολλά.

Αφορμή για  να “τιναχτεί” στον αέρα η συνεδρίαση στάθηκε το θέμα της προ ημερησίας διάταξης που έθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου σχετικά με το  θέμα,της αποχώρησης του γραφείου του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου από το σημερινό χώρο που διαθέτει στο ισόγειο του Επιμελητηρίου , χώρο που στεγάζεται  από την ανέγερση του κτηρίου του Επιμελητηρίου έως και σήμερα (εξαιρουμένου ενάμιση χρόνου )

Αξίζει  να σημειώσουμε, πως το κτήριο  έγινε και με χρήματα του Εμπορικού συλλόγου .

Πιο συγκεκριμένα η συνεδρίαση εξελίχθηκε ως εξής: Κατά την διάρκεια της ομιλίας του Δ.Μπίτζιου ,έκανε ένα  σχόλιο ο Β. Γεώργαρης, γεγονός που εξόργισε τον  Π. Πιτσάκη και άρχισε να φωνασκεί και να υβρίζει τον Βασίλη Γεώργαρη , τότε ζήτησε τον λόγο ο Π. Λουζιώτης του οποίου δεν του τον έδωσε, ενώ πριν από λίγο τον είχε παραχωρήσει στον Κ.Σπηλιωτακάρα .

Ακολούθησε πανδαιμόνιο… Σύσσωμοι οι διαφωνούντες αντέδρασαν έντονα μη αποδεχόμενοι αυτή την συμπεριφορά…

Άμεση ήταν η απάντηση της Μαρίνας Ταουξίδη για τα οικονομικά του Εμπορικού Συλλόγου , διαψεύδοντας  πως μέσω της ΟΕΒΕ διέρευσαν στοιχεία  του Εμπορικού Συλλόγου , άλλωστε  είχε ήδη εκδώσει και σχετικό δελτίο τύπου.

Μη αντέχοντας όλο αυτόν τον εκφυλισμό θεσμών και διαδικασιών αποχώρησαν  αμέσως οι επικεφαλής παρατάξεων  Π. Λουζιώτης και   Σωτήρης Μουρίκης ,με όλους τους συμβούλους τους ,εξαιρουμένης της κ. Ταουξίδη η οποία έφυγε μόνη της λίγη ώρα μετά .

Για την ιστορία θα πρέπει να πούμε , πως αρχικά η πρόταση του προέδρου ήταν η έξωση   της ΟΕΒΕ Κορινθίας και του Εμπορικού Συλλόγου από τα σημερινά γραφεία τους .Βέβαια  δίχως να διευκρινίζει αν πρόκειται για μετεγκατάσταση ή οριστική αποχώρηση, των “παιδιών” του επιμελητηρίου από το ίδιο τους το σπίτι .

Στην συνέχεια , παρακολουθήσαμε  δυναμική αντίδραση της προέδρου της ΟΕΒΕ με συνεντεύξεις και εξώδικα … και  στην συνέχεια την κυρία Ταουξίδη να δηλώνει : “Εγώ την ομοσπονδία την παρέλαβα στο ισόγειο και το μόνο που θα δεχθώ είναι η μεταφορά της σε πιο άνω όροφο “… 

Διαφορετική αντιμετώπιση είδαμε από τον Εμπορικό σύλλογο ,χαλαρά να αντιμετωπίζει το θέμα και προς στιγμήν να φαίνεται πως συμφωνεί με τον πρόεδρο.
Υπήρξαν μάλιστα δηλώσεις του Π. Πιτσάκη που έλεγε ον κάμερα : “Τα βρήκαμε με τον Εμπορικό Σύλλογο” , γεγονός που διαψεύστηκε χθες και από τα δυο μέλη του Δ.Σ. που τον είχαν επισκεφτεί (Βασίλη Ταγαρά και Βασίλη Γεώργαρη ),ως ανυπόστατα λόγια .

Η συνέχεια όμως και για όσους παρακολουθούν το θέμα είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ !!!

Βλέπουμε μια στροφή 180 μοιρών ,που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε.

Η πρόεδρος της ΟΕΒΕ να δηλώνει σε συνέντευξη στην κάμερα του Ηλέκτρα για το θέμα των γραφείων : ” Υπάρχουν τόσα προβλήματα στον εμπορικό κόσμο, που η μετακίνηση των γραφείων θα έπρεπε να είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον κόσμο και εμάς , ενώ σημείωσε ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Πιτσάκης, έδωσε εντολή για μετεγκατάσταση, η ΟΕΒΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν”!!!

Από την άλλη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αρχικά ήταν συγκαταβατικός στο να μεταφερθεί στο υπόγειο(πιστεύοντας πως ήπια  θα βρεθεί κάποια λύση)  .

Όταν διαπίστωσε όμως, ότι η αιτία  της αποχώρησης και μετεγκατάστασης στο υπόγειο είναι προφανώς εκδικητικός λόγος ,άρχισε να αντιδρά προσφεύγοντας σε νομικές διαδικασίες, για την  δικαίωση του συλλόγου.

Εν κατακλείδι η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ δήλωσε ότι αποδέχθηκε η ομοσπονδία  τον χώρο στο υπόγειο και ήδη έχει μεταφερθεί το αρχείο εκεί .

Ο γραμματέας  όμως της ομοσπονδίας Κώστας  Καστρινός και ο αντιπρόεδρος  Τάσος Μποζίκης , μετά από επικοινωνία μας σε ερώτηση που τους ετέθη αμέσως μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση , απάντησαν  ότι καμία απόφαση δεν πήραμε για  μετεγκατάσταση του γραφείου της ΟΕΒΕ.

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και υποψήφιος πρόεδρος δήλωσε στην Πρώτηnews Κορινθίας , “εμείς όχι μόνο δεν αλλάξαμε την απόφασή μας αλλά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πρώτη μας απόφαση για την μη μετεγκατάστασή της ΟΕΒΕ στο υπόγειο”.

δείτε το βίντεο που πήραμε από το peloponnisosnews

 

Λίγο οξύμωρα όλα αυτά και εδώ πάει το : Πόσα θες να μας τρελάνεις?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ