Απίστευτο παροτρύνουν γονείς και μαθητές στο Βραχάτι να ντυθούν «Κίτρινα Γιλέκα»δείτε φωτό

170

Στο πλαίσιο του καρναβαλιού που διοργανώνει ο δήμος – Μερίδα γονέων αντιδρά στη σχετική πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βραχατίου

Το είδαμε κι αυτό…Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στο Βραχάτι Κορινθίας συμμετέχει στο αποκριάτικο καρναβάλι του δήμου και παροτρύνει γονείς και μαθητές να ντυθούν «Κίτρινα Γιλέκα»!

Το κίνημα που ξεκίνησε αυθόρμητα από τα social media στις αρχές του Νοέμβρη στη Γαλλία και έμελε να γίνει σύμβολο διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική λιτότητα, προκαλώντας ωστόσο σοβαρά επεισόδια με το Παρίσι να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, φαίνεται πως ενέπνευσε τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βραχατίου, σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο καρναβάλι του δήμου ντυμένοι …«Κίτρινα Γιλέκα».

Όχι μόνο οι γονείς αλλά μαζί τους και οι μαθητές του Δημοτικού.

Σε σχετική ανακοίνωση που εστάλη σε όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στο καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 16.00 στη παραλία του Βραχατίου, «η ομάδα μας θα έχει θέμα τα “Κίτρινα Γιλέκα”» και πως περιμένουν όλους τους γονείς να ξεφαντώσουν με την ανάλογη ενδυμασία.

Ωστόσο στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βραχατίου το οποίο θεωρείται από τα πλέον οργανωμένα σχολεία της Κορινθίας έχουν ήδη προκληθεί αντιδράσεις καθώς μερίδα γονέων δεν συμφωνεί στην απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, δηλώνοντας οτι θα συμμετάσχουν στο καρναβάλι με άλλα γκρουπ. Μερικοί γονείς δε εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Χαρακτηριστικά, γράφει ένας γονέας: «Τα Κίτρινα Γιλέκα” (Gilets Jaunes) επέλεξε σαν θέμα της καρναβαλικης παρέλασης ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Βραχατίου. Δε λέω, δίκαια τα αιτήματα των συμπαθών Γάλλων αγανακτισμενων για φθηνότερα καύσιμα, κοινωνική δικαιοσύνη, μη μείωση του ορίου ταχύτητας στους δρόμους του Παρισιού, αλλά πραγματικά δε βλέπω τη “σύνδεση” που μπορούν να έχουν με τα 5χρονα και 8χρονα απ το Δημοτικό Σχολείο του Βραχατίου. Sorry κιόλας, αλλά άντε να εξηγήσω σε μικρό παιδί τα λάθη του Γαλλικού Οικονομικού μοντέλου και της διακυβέρνησης Μακρόν. Χάθηκαν τα θέματα με καραμελίτσες, παιδικούς ήρωες και ουράνια τόξα; Εκτός αν το θέμα “Κίτρινα Γιλέκα” για το καρναβάλι Βραχατίου, επιλέχθηκε με αφορμή τη Σχολική μας τροχονόμο, με την οποία μαθαίνω ότι οι οικονομικές διαφορές ουδέποτε λύθηκαν, παρά τις αντιδράσεις τόσων γονέων… ».

Ενώ ένας άλλος γονέας προσθέτει: «Σε ερώτηση που έκανα για την επιλογή, η απάντηση που έλαβα πως οι μεν γονείς δύνανται να επιλέξουν το κίτρινο γιλέκο που δεν είναι δαπανηρό τα δε παιδιά είναι ελεύθερα να επιλέξουν ότι τους αρέσει περισσότερο ως μασκάρεμα»

kitrino-gileko
 protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ