Απεργία ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου: Ποιοι απεργούν;

78

Παραλύει σήμερα το Δημόσιο, μετά την 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ενώ κλειστά αναμένεται να παραμείνουν τα περισσότερα σχολεία της χώρας, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε την 24ωρη απεργία, στηρίζοντας την απόφαση για νέες κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες και τα συλλαλητήρια της 11ης και της 14ης Ιανουαρίου. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών, το 50% της μοριοδότησης θα προκύπτει από το πτυχίο τους και την προϋπηρεσία και το άλλο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν ότι υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και, παράλληλα, τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο. Κηρύσσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τη ΔΟΕ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019), και 3ωρη στάση εργασίας για την ΟΛΜΕ (11:00 – 14:00 για τον πρωϊνό, 14.00 – 17.00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αναπληρωτές καθηγητές, σωματεία φοιτητών και μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 10.00 το πρωί, στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς στην Βουλή.

Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και προκηρύσσει 24ωρη Απεργία για σήμερα, Πέμπτη 17/01/2019, με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια και ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, “και στην Εκπαίδευση όπως και με τους χιλιάδες συμβασιούχους στην Υγεία η κυβέρνηση παίζει πολιτικά παιχνίδια. Δημιουργεί συνθήκες ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης για ψηφοθηρικούς λόγους. Καλλιεργεί φρούδες ελπίδες για πρόσληψη με ψεύτικες προσλήψεις που υποτίθεται ότι κάνει!!! Η βία και η τρομοκρατία από την πρώτη φορά «αριστερή κυβέρνηση» δεν έχει όρια. Πολλές φορές οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές και σε κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ”.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο καλούνται να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στη Βουλή.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με απόφασή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών ανακοίνωσε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου. Παράλληλα καλεί πανταχυδρομική συγκέντρωση στο θέατρο «Άλφα» (Πατησίων 37) στις 11:00. Από εκεί θα ξεκινήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Λέμε όχι στη διάλυση και την απαξίωση των ΕΛΤΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ