Απολύθηκε γιατί δεν επέστρεψε στην εργοδοσία το δώρο των Χριστουγέννων!

99
Λίγες εβδομάδες μετά από την αποκάλυψη ότι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση Brothers in Law στη Λάρισα υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν το δώρο των Χριστουγέννων, νέο ανάλογο περιστατικό στην ίδια πόλη φέρνει ξανά στην επικαιρότητα την αδιανόητη αυτή πρακτική της εργοδοσίας. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε και απόλυση εργαζόμενου από την καφετέρια DE-TOX.
Ενώ η επιχείρηση εμφανίζει την απόλυση ως δήθεν συνέπεια οικονομικής αδυναμίας της, η ανάρτηση αγγελίας για πρόσληψη εργαζόμενου στη θέση του απολυμένου τη διαψεύδει. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της νεολαιίστικης εργατικής συλλογικότητας Generation 400:
«Η χυδαιότητα σε όλο το μεγαλείο και η επιτομή της “ανακύκλωσης”. Μόλις ο εργαζόμενος παλιώσει λίγο, αποκτήσει δικαίωμα στο δώρο και στην αποζημίωση απόλυσης τότε τον σουτάρουμε με συνοπτικές διαδικασίες και παίρνουμε άλλον φρέσκο και φτηνό από τον κουβά της ανεργίας. Αυτή η πρακτική που δεν συμβαίνει μόνο σε αυτήν την επιχείρηση προφανώς και μόνο στην Λάρισα, πρέπει να σταματήσει και το πρώτο βήμα για κάτι τέτοιο είναι η καταγγελία, η δημοσιότητα και η ενημέρωση. Το δεύτερο βήμα είναι η οργάνωση, η δράση, η κινητοποίηση και η έμπρακτη αλληλεγγύη στον καθένα και στην κάθε μία που βρίσκεται στην θέση του/ης απολυμένου/ης».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη DE-TOX ένας διανομέας έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, τον περασμένο Μάιο, εργαζόμενος για μόλις 3 ευρώ την ώρα.
iskra.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ