Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται από τα κόμματα

65

Το βράδυ της Δευτέρας θα έχουμε σαφή εικόνα για τη σταυροδοσία αναφορικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Οριστική είναι ωστόσο η εικόνα που αφορά τα ποσοστά ψήφων της κάθε υποψήφιας παράταξης.Με ενσωματωμένο το 78,31% των ψήφων και το 35,80% των σταυρών τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:

Η ΝΔ λαμβάνει το 33,24% των ψήφων και 7 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ «προ των θυρών» είναι Γιώργος Αμυράς και Δημήτρης Καιρίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,77% των ψήφων, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να έρχεται πρώτος, να ακολουθεί η Ελενα Κουντουρά, ο Κώστα Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου, ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης. Αν αναδιαμορφωθούν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας ενδεχομένως να εκλεγούν σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,56% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού φαίνεται να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Ακολουθούν, σε μικρή απόσταση οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,51% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Με μεγάλη διαφορά προηγείται, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται ευρωβουλευτής.

Τελευταίο έρχεται το ΜέΡΑ25 με ποσοστό 3,04%. Στην ευρωβουλή εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ