Αρνί Μπογάνα: Η αργείτικη συνταγή για το πιο φημισμένο φαγητό της Αργολίδας (βίντεο)

160

Η Μπογάνα είναι παραδοσιακή συνταγή της Αργολίδας με Αρνί, ολόκληρες πατάτες μικρές και ντομάτες. Αυτό που κάνει τη διαφορά από τα άλλα ψητά είναι το φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο που του δίνει την υπέροχη γεύση του.

Η μπογάνα ή μπουγάνα είναι η γάστρα με το καπάκι που μπαίνει στη χόβολη.

Παραδοσιακά το φαγητό αυτό γινόταν στον ξυλόφουρνο ή στο τζάκι και έβαζαν θράκα πάνω από το καπάκι και γύρω από την μπογάνα. Επειδή όμως δεν έχουμε όλοι ξυλόφουρνο ένας εύκολος τρόπος να προσομοιώσουμε τη μέθοδο αυτή, είναι να καλύψουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και να το σιγοψήσουμε στο φούρνο μας.

Όταν θα αγοράσετε το αρνί, ζητείστε από τον κρεοπώλη σας να σας δώσει και μπόλια εάν ήδη δεν έχει πάνω.

Αρχικά, βάλτε τη μεριά με την μπόλια πρώτα προς τα κάτω και όταν το ξεσκεπάσετε και το γυρίσετε η μπόλια έρχεται από πάνω και όταν λιώνει, ποτίζει το κρέας δίνοντάς του υπέροχη γεύση και τραγανή υφή.

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ