Αυτή είναι η εταιρία που πούλησε ο Σαββίδης…. έναντι 1.6 δισ. Δολάρια…!!!

136

Το gazzetta.gr παρουσιάζει με αριθμούς την εταιρία-κολοσσό του Ιβάν Σαββίδη, Donskoy Tabak που κατέληξε σε γιαπωνέζικα χέρια. Οι εξαγωγές σε 31 χώρες, οι 120 διαφορετικές μάρκες τσιγάρων, το μερίδιο αγοράς που έφτανε στο 7%.

H Donskoy Tabak, η οποία κατέληξε σε γιαπωνέζικα χέρια έναντι 1.6 δισ. Δολαρίων αποτελούσε τη «ναυαρχίδα» των εταιριών που υπάγονται στον όμιλο Agrocom Group, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη που απασχολεί 19.000 εργαζόμενους!

Η Agrocom συγκαταλέγεται στις 200 μεγαλύτερες εταιρίες της Ρωσίας, ενώ ιδρύθηκε το 2004. Σε ότι αφορά την Donskoy Tabak πρόκειται για καπνοβιομηχανία με ιστορία 160 ετών!

Η Donskoy Tabak παρήγαγε 45 δισ. τσιγάρα, το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει 120 διαφορετικές μάρκες τσιγάρων, ενώ κάνει εξαγωγές σε 31 χώρες!

Αξίζει να σημειωθεί πως διατηρεί 78 γραφεία στη Ρωσία, με μερίδιο αγοράς περίπου 7%, ενώ είναι η 4η μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στη χώρα.

Η Japan Tobacco,  η οποία θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως με την εξαγορά της εταιρίας του Ιβάν Σαββίδη ενισχύει τον ρόλο της στη Ρωσία φιλοδοξώντας να καταστεί κυρίαρχος δύναμη συγκεκριμένη αγορά.

Στόχος της μέσω της απόκτησης της Donskoy Tabak είναι να ανεβάσει το ποσοστό των κερδών της κατά 40%!

Μάρκες τσιγάρων όπως Camel και Winston ανήκουν στην ιαπωνική εταιρία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ