Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής -Πόσες ψήφους έλαβαν

83

Στην ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής ψήφισαν συνολικά 295 βουλευτές, όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο μεγάλος νικητής για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής αφού συγκέντρωσε 290 ψήφους σε σύνολο 295 ψηφισάντων και πήρε μόλις 5 παρών. Όπως προκύπτει τον κ. Κακλαμάνη ψήφισε το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και φυσικά όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους προφανώς διατηρεί ανοιχτούς διαύλους.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έλαβε 212 ψήφους και 83 παρών αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι δεν θα ψηφίσει τον κ. Αθανασίου λόγω της αντιπολιτευτικής στάσης που κράτησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μεγάλο αριθμό ψήφων έλαβε και ο τρίτος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Θανάσης Μπούρας αφού συγκέντρωσε 273 ψήφους και μόλις 22 παρών.
Υψηλό αριθμό ψήφων πήρε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας που συγκέντρωσε 282 ψήφους και μόλις 13 παρών.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το Κίνημα Αλλαγής συγκέντρωσε 214 ψήφους και 81 παρών και όπως προκύπτει δεν τον ψήφισαν οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω και της υψηλής ρητορικής που είχε κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ πήρε 273 και 22 παρών.

Τις λιγότερες ψήφους συγκέντρωσε ο υποψήφιος από την ελληνική λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Απόστολος Αβδελάς πήρε 180 ψήφους και 114 παρών.

Τέλος υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 αφού πήρε 243 και 52 παρών.

Πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας
Νωρίτερα ο Κώστας Τασούλας εξελέγη με ρεκόρ ψήφων (283) νέος Πρόεδρος της Βουλής. Ο βουλευτής της ΝΔ κατάφερε να ξεπεράσει σε ψήφους το ρεκόρ που κατείχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ