ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ “ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ”

80

 

Το ΚΕ.Π.Α.Π. του Δήμου Κορινθίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με διάφορες εκδηλώσεις, που θα γίνουν το μήνα Δεκέμβριο, ξεκινώντας με την παρουσίαση της έκθεσης «Ζωγραφική με το Στόμα» του  Λέανδρου Αρβανιτάκη, στη Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.  Την ημέρα των εγκαινίων ο ζωγράφος θα δείξει την τεχνική του και θα μας μιλήσει για τη χαρά της δημιουργίας.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη…

Ο Λέανδρος Αρβανιτάκης γεννήθηκε το 1959 στη Λευκωσία Κύπρου και κατοικεί στην Αθήνα. Άρχισε να ζωγραφίζει σε μικρή ηλικία. Σπούδασε Ναυπηγική στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και κλαρινέτο στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Το 1991 μετά από αυτοκινητικό ατύχημα έπαθε τετραπληγία. Το 1998 ξανάρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα και το 2001 έγινε δεκτός στην Ένωση  «Ζωγραφική με το στόμα και το πόδι (ΖΩΣΠ)», που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από ανάπηρους ζωγράφους, μέλη της  “Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι”.
Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο, και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές. Ζει και εργάζεται στο Π. Φάληρο.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το απόγευμα από τις 6:00 έως τις 8:00 στην Πινακοθήκη ο μαχητής του break dance από την Κόρινθο Χρήστος Ντέντης (ONEL), πρώτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα break dance 2017 (Battle Of The Year World Champion 2017-Γερμανία) και στην κορυφαία τετράδα στον κόσμο για το 2018  θα βρίσκεται  στην Πινακοθήκη.  Ο χαρισματικός ως άνθρωπος και ως χορευτής b-boy Χρήστος Ντέντης θα παρουσιάσει χορογραφία εμπνευσμένη από την Αναπηρία και θα χορέψει με παιδιά με αναπηρίες και τους συνοδούς τους. Θα γίνεται προεγγραφή στα τηλέφωνα 27410 20120 και 28048.

Την Παρασκευή 14 και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 6-8 το απόγευμα στην Πινακοθήκη περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους… και γιατί όχι και τους μεγαλύτερους…, για να εκφραστούμε διαφορετικά και να γίνουμε συνταξιδιώτες στον κόσμο των χρωμάτων, «ζωγραφίζοντας με το στόμα». Θα γίνεται προεγγραφή στα τηλέφωνα 27410 20120 και 28048.

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΔΑΚ Κορίνθου, ο ONEL προσκαλεί παιδιά και εφήβους της πόλης μας για να χορέψει γι’ αυτούς και με αυτούς, σε ένα ανοιχτό σεμινάριο χορού στις 12 το μεσημέρι. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ