Αύριο Τρίτη η πιο θερμή μέρα – H Κορινθία μέσα στις περιοχές που θα χτυπήσει 40άρια

73
Στο… κόκκινο ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, οι πολύ θερμές αέριες μάζες, που τις τελευταίες ημέρες επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της βορειοδυτικής Αφρικής αλλά και της δυτικής Μεσογείου, θα έχουν την τάση να κινηθούν ανατολικότερα, και έτσι αύριο Τρίτη θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της Μεσογείου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου). Όμως, στις ευπαθείς περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής Ελλάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τοπικά και να τους ξεπεράσει, καταγράφοντας τα θερμόμετρα ακόμη και τους 40°C υπό σκιά.
Δε θα έχουμε κύμα καύσωνα διότι δεν ικανοποιούνται συγκεκριμένες συνθήκες ώστε να μπορούμε να μιλάμε γι’ αυτό. Κι αυτό γιατί, πρώτον, κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και απογεύματος της Τρίτης θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές (κυρίως ορεινές και ημιορεινές) της βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να δροσίσει σε αυτά τα τμήματα και, δεύτερον, αυτή η θερμή εισβολή θα έχει διάρκεια μόνο μία ημέρα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να κουράσει τους κατοίκους των περιοχών που θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες.
Πού θα χτυπήσει 40άρια;
Στην πεδινή Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά (πεδινή Φθιώτιδα, κάμπος Βοιωτίας, πιθανότατα και τοπικά στην Αττική), στην κεντρική πεδινή Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο (κάμπος Αργολίδας, Κορινθία, κάμπος Λακωνίας και ενδεχομένως και στην ανατολική Αρκαδία) θα υπάρξουν περιοχές που η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του μεσημεριού αύριο Τρίτη θα αγγίξει τους 38-39°C και πιθανότατα τους 40°C.
Πτώση της θερμοκρασίας
Σταδιακά από μεθαύριο Τετάρτη θα υποχωρήσει ο υδράργυρος διότι θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.
Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες από μεθαύριο Τετάρτη έως και την ερχόμενη Παρασκευή, ακόμη και στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, δε θα ξεπεράσουν κατά μέσο όρο τους 35-36°C.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ