Βαμμένες με αίμα οι διαβάσεις για πεζούς όπου περνούν τρένα

84

Το ατύχημα που συνέβη σήμερα στη Λιοσίων, μεταξύ συρμού του προαστιακού και λεωφορείου δεν είναι το μοναδικό στο συγκεκριμένο σημείο.

Τα καμπανάκια χτυπούν και οι μπάρες κατεβαίνουν. Είναι η προειδοποίηση πως η αμαξοστοιχία πλησιάζει τη διάβαση. Οι οδηγοί πρέπει να απομακρυνθούν και οι πεζοί να περιμένουν, αλλιώς τα αποτελέσματα είναι δραματικά.

«Έχουν σκοτωθεί άνθρωποι, έχουν κοπεί τα πόδια ενός παιδιού με το ποδήλατο, έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα εδώ» λέει κάτοικος της περιοχής.

Η ισόπεδη διάβαση όπου έγινε το ατύχημα με το λεωφορείο ονομάζεται αυτόματη διάβαση καθώς υπάρχει ειδικός μηχανισμός για να κατεβαίνουν οι μπάρες μόνες τους. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν όλες οι αντίστοιχες διαβάσεις στο εξωτερικό.

«Υπάρχει μια συσκευή επί της σιδηροδρομικής τροχιάς, όταν εκεί πέρα περνάει το τρένο, δίνει αυτόματη εντολή και κατεβαίνουν οι αυτόματες μπάρες. Ο κόσμος πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι προτεραιότητα έχει το τρένο. Δεν κλείνουμε τη σιδηροδρομική γραμμή το τρένο δεν προλαβαίνει να φρενάρει» σημειώνει ο Ανδρέας Μπούρας, πρόεδρος της Ένωσης Σταθμαρχών.

 

Βγαίνοντας από τη στροφή ο μηχανοδηγός έχει πάρα πολύ περιορισμένη ορατότητα. Από τη στιγμή που θα μπει στην ευθεία, η απόσταση για να φρενάρει είναι πάρα πολύ μικρή.

dikaiologitika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ