Βανδάλισαν και έκαψαν τάξεις του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου

108

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις ολόκληρες αίθουσες βανδάλισαν άγνωστοι που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο 2ο ΕΠΑΛ Λουτρακίου.

Ο απολογισμός είναι σπασμένα λουκέτα, κατεστραμένες και καμένες έδρες, θρανία και καρέκλες από τέσσερις αίθουσες.

Δεν τελείωσε όμως εκεί το καταστροφικό τους έργο αλλά συνέχισαν γράφοντας αθλιότητες σε τοίχους και στο πάτωμα του σχολείου.

Για το γεγονός ενημέρωσε η διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ με έγγραφο που έστειλε στον Δήμαρχο, την Τεχνική Υπηρεσία και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

A) Την Πέμπτη 29/11/2018, μετά τις 9:00 το βράδυ στο 2ο ΕΠΑλ Λουτρακίου έγινε κατάληψη και έγιναν οι παρακάτω ζημιές:

1. Σπάσιμο σε 5 λουκέτα του σχολείου και ηλεκτροκόληση σε 3 καγκελόπορτες.

2. Άναψαν φωτιά στο προαύλιο και έκαψαν 1 έδρα, 6 θρανία (από την 1η αίθουσα του κτιρίου) και τα ξύλα από 1 παγκάκι που βρισκόταν στο προαύλιο.

Το πρωί της Παρασκευής 30/11/2018, στις 6:00 π.μ. που πήγα στο σχολείο δεν υπήρχε κανένας μαθητής. Με την βοήθεια του Διευθυντή του διπλανού σχολείου ανοίξαμε όλες τις πόρτες και με το βοηθητικό προσωπικό καθαρίστηκαν όλα έτσι ώστε όταν κτύπησε το κουδούνι για την έναρξη της πρώτης ώρας του Ωρολόγιου Προγράμματος όλα ήταν έτοιμα για μάθημα. Τα μαθήματα έγιναν κανονθικά σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ειδοποίησα την Αστυνομία (το 100) το πρωί και κατέγραψαν το γεγονός. Το μεσημέρι της Παρασκευής ενημέρωσα την αστυνομία για να γίνονται περιπολίες το Σαββατοκύριακο.

Β) Την Κυριακή 2/12/2018, το βράδυ στις 23:00 με ειδοποίησε η αστυνομία ότι στο σχολείο υπήρχε φωτιά έφεραν την πυροσβεστική και έγιναν και προσαγωγές ατόμων στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου. Το πρωί καταγράφτηκαν οι ζημιές οι οποίες είναι:

1. Σπάσιμο σε 3 λουκέτα του σχολείου

2. Καταστροφή 1 πίνακα στην αίθουσα 5 στο ισόγειο

3. Καταστροφή και σπάσιμο θρανίων και καρεκλών σε 3 μεγάλες αίθουσες (στην αίθουσα 5 και 6 που βρίσκονται στο ισόγειο και στην αίθουσα 7 στον 1ο όροφο) και σε μια μικρή στο ισόγειο την αίθουσα 4. Το πρωί στις τέσσερις αυτές αίθουσες υπήρχαν μόνο τοίχοι και οι καρέκλες κα τα θρανία και οι έδρες ήταν στο προαύλιο.

4. Άναψαν φωτιά στο προαύλιο και έκαψαν κάποια από τον παραπάνω εξοπλισ

5. Υπήρχαν στους τοίχους και στο πάτωμα του διαδρόμου γραμμένες βωμολοχίες.

Πηγή: ekorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ