Βασίλης Νανόπουλος:Τα έργα που γίνονται , ΤΑ ΕΡΓΑ που λείπουν

129

 

Στο δήμο Κορινθίων το τελευταίοδιάστημαόσοπλησιάζουμεπρος τις εκλογές του Μαΐου 2109 , βλέπουμε να ξεκινούνέργα . Έργα που δεν έγιναν μέσα στην θητεία αυτής της δημοτικής αρχής αλλά κατά πάγιαεκλογικήτακτικήανακοινώνονται και ξεκινούνλίγουςμήνες πριν τις εκλογές .

Μερικέςπαρατηρήσειςθέλω να κανω για το θέμα με αφορμή και το ξεκίνημα της νέας χρονιάς και την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019  που ήδη έπρεπε να έχειψηφιστεί .

Τα έργα που γίνονται επι των ημερών του σημερινού δημάρχου δεν είναι έργα αποκλειστικά δικά του τουλάχιστον στη μεγάλη τους πλειοψηφία . Αναγνωρίζω την συμβολή του σε αυτά,  αλλά πρέπει να μην υπάρχουν οι υπερβολές της αποκλειστικότητας των έργων και της πατρότητας τους .

Όποιος και να ήταν δήμαρχος στην Κόρινθο  τα χρήματα του προγράμματος Φιλόδημος θα γίνονταν έργα για παιδικές χαρές κλπ. έτσι γίνεται σε όλη την Ελλάδα όχι μόνο στην Κόρινθο.

Τα χρήματα που δίνει η κυβέρνηση πχ για την άρδευση με το νερό του βιολογικού καθαρισμού είναι έργο κυρίως της κυβέρνησης .

Έργα της περιφέρειας γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται στα όρια του δήμου αφού είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας πχ η διαδικτύωση των δικτύων ύδρευσης .

Ολα αυτά τα έργα και αλλά πολλά – με λίγες εξαιρέσεις -τα ψήφισε και η αντιπολίτευση  , ήταν ομόφωνες οι περισσότερες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου .

Η Συμμαχία πολιτών ως αντιπολίτευση κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια κάνει συχνά προτάσεις για έργα. Γραπτώς κάνει προτάσεις στη συζήτηση του προϋπολογισμού Προτείνουμε έργα για την Κόρινθο και τα χωριά του δήμου με προτεραιότητες που συζητήσαμε με τα τοπικά συμβούλια και φορείς πράγμα που κακώς δεν κάνει ο δήμος .

Εκείνο που λείπει στο δήμο Κορινθίων είναι  έργα μεγάλα που θα αλλάξουν την μορφή και την οικονομία του δήμου .

Για να μη συνεχίσει να είναι ο δήμος  , δήμος των μεγάλων χαμένων ευκαιριών .

Λείπει το έργο που θα επιτρέψει να υπάρχει πόσιμο νερό Στυμφαλίας σε κάθε σπίτι του δήμου και κυρίως σε Λέχαιο-  Περιγιάλι – Άσσο και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

Λείπει το επιχειρηματικό πάρκο που θα φέρει νέες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Λείπει το έργο της αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς που θα αυξήσει την τουριστική κίνηση .

Λείπει η αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς που θα ξαναδώσει ζωή στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και τα τονώσει τα γειτονικά καταστήματα .

Λείπει η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου , λείπει το σχέδιο για την αξιοποίηση μέρους του πρώην στρατοπέδου , λείπει η μαρίνα στο λιμάνι της Κορίνθου και άλλα πολλά.

Κυρίως όμως λείπει η στρατηγική σκέψη και στόχευση για το δήμο . Τα έργα πρέπει να υπηρετούν στρατηγικούς στόχους και να συνδέονται  με ολοκληρωμένα σχέδια που δεν υπάρχουν σήμερα .

Για αυτό το λόγο επιμένω να λέω ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο δήμο Κορινθίων με νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης και νέες πρακτικές διοίκησης .

Καλή χρονιά σε όλους

Βασίλης Νανόπουλος – υποψήφιος δήμαρχος Κορινθίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ