Βασίλης Νανόπουλος : Τα 5 μεγάλα έργα για τον δήμο Κορινθίων

157

Βασίλης Νανόπουλος : ΟδήμοςΚορινθίωνχρειάζεται 5μεγάλαέργα για να υπάρξειοικονομικήανάπτυξη και θέσειςεργασίας

 

Με αφορμή τις προτάσεις που διατυπώνονται προεκλογικά από διάφορες πλευρές για έργα στο δήμο Κορινθίων θέλω να διατυπώσω την προσέγγιση της ΣυμμαχίαςΠολιτών που διαφέρει σημαντικά  .

Καλό  είναι να γίνονται μικρά έργα και θα συνεχίσουν να γίνονται στα επόμενα χρόνια όπως γίνεται σε όλη την Ελλάδα .

Δεν πρόκειται όμως να έρθουν επισκέπτες και να αναπτυχθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής και οι άνεργοι να βρουν δουλειάεπειδή θα ανακαινιστεί το Ξενία στην Αρχαία Κόρινθο είτε θα γίνει γήπεδο στο Περιγιάλι .

Η άποψη μας είναι ότι χρειάζονται  λίγα μεγάλα έργα τα οποία θα μελετηθούν σωστά από τους ειδικούς ,θα προταθούν περισσότερες της μιας λύσεις για να επιλεγεί η καλύτερη από το δημοτικό συμβούλιο μετά από διαβούλευση με τοπικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες .Οι πόροι του δήμου δεν είναι ανεξάντλητοι και πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες και οι δράσεις κυρίως εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία .

Παράδειγμα τέτοιων έργων είναι

  1. Η αξιοποίηση και η ενοποίηση των αρχαιολογιών χώρων πχ Αρχαία Κόρινθος, λιμάνι Λεχαίου  και Κεχρεών, Ακροκόρινθος κλπ καθως  και η σύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τις τοπικές επιχειρήσεις και τον πολιτισμό .
  2. Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου στην Κορίνθου
  3. Η δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου για τη φιλοξενία επιχειρήσεων
  4. Η αναβάθμιση του λιμανιού της Κορίνθου και η δημιουργία μαρίνας
  5. Η βελτίωση του αγροτικούτομέα και η σύνδεση του με τον τουρισμό στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης όπως έχει γίνει αλλού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Να δημιουργηθείγραφείοαγροτικήςανάπτυξης στο δήμο .

 

Βάση για συζήτηση αποτελούν οι εισηγήσεις ακαδημαϊκών, πολιτικών ,επιστημόνων ,εκπροσώπων φορέων κλπ. στα συνέδρια του διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας με την επωνυμία Κορινθία  2020 το 2007 και Κορινθία 2025 το 2017 .

Το  στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για το δήμο Κορινθίων που λείπει θεωρώ ότι πρέπει να διαμορφωθεί και υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ