Βγήκαν μαχαίρια… επίθεση Π. Τατούλη κατά πάντων – σκληρή απάντηση Κ.Βλάση

95
 Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία τους στις επετειακές εκδηλώσεις για την μάχη, κατά την Ελληνική επανάσταση, στο Βαλτέτσι.

Όπως ήταν επόμενο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις με τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Βλάση να απαντά άμεσα με μια σκληρή δήλωση κατά του Πέτρου Τατούλη.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης εξαπέλυσε επίθεση στην Κυβέρνηση και στους βουλευτές Αρκαδίας για την απουσία τους από την εκδήλωση αν και ήταν παρώντας τόσο ο κ. Βλάσης όσο και ο κ. Παπαηλιού. Ο κ. Τατούλης δεν παρέλειψε να επιτεθεί ονομαστικά και στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Συγκεντρωθήκαμε σε αυτόν τον ιερό τόπο για να ξαναθυμηθούμε ακριβώς την ιστορικότητα αλλά πάνω απ’ όλα το ρόλο που διαδραμάτισε το Βαλτέτσι εκείνη την δύσκολη περίοδο.

Κύριε εκπρόσωπε της Βουλής των Ελλήνων δεν σας ξέχασα απλώς θέλω με την ευκαιρία αυτή να τονίσω ότι είναι εντελώς απαράδεκτη η ελληνική πολιτεία σήμερα που ούτε η κυβέρνηση εκπροσωπείται εδώ ούτε το σύνολο των Βουλευτών της Αρκαδίας ως όφειλαν να κάνουν.

Είναι μεγάλο έλλειμμα ο κύριος δήμαρχος της Τρίπολης να μην είναι παρών σήμερα και το λέω αυτό γιατί είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος με την ιστορική αναδρομή για μία περιοχή και έναν ιερό τόπο που εάν δεν υπήρχε το γεγονός της μάχης του Βαλτετσίου ίσως η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν εξαιρετικά δυσμενής.

Γιατί χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε επανάσταση χωρίς το Βαλτέτσι δεν θα υπήρχε αγώνας.

Αυτό το προσκύνημα που κάνουμε όλοι εμείς εδώ είναι ένα προσκύνημα καρδιάς και ζωής σε όλους αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους και έχουμε υποχρέωση για τα 200 χρόνια να τους θυμόμαστε και να τιμάμε τους τόπους που αυτή μεγαλούργησαν.»

ΒΛΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ: ΛΟΓΟΣ ΔΙΑΧΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, ο Κώστας Βλάσης απάντησε στον κ. Τατούλη λέγοντας τα εξής: «Η νίκη στη Μάχη του Βαλτεσίου που έδωσε αυτοπεποίθηση στους Έλληνες και καταλάβαμε ότι ο αντίπαλός μας δεν είναι ανίκητός.
Ακολούθησε η Άλωση της Τριπολιτσάς. Τιμή και δόξα στους Αγωνιστές, τιμή και δόξα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, από αυτούς κι εμείς πρέπει να μαθαίνουμε.
Λυπάμαι βέβαια που από τα λόγια του Περιφερειάρχη, μία τέτοια μέρα τόσο σημαντική, ακούστηκε ένας λόγος κατώτερος των περιστάσεων, ένας λόγος διχαστικός, σε μία μέρα που κανονικά που πρέπει να βρίσκουμε συναινέσεις, εμείς ο πολιτικός κόσμος πρέπει να ομονοούμε και να προχωράμε μπροστά.
Λυπάμαι που ένας άνθρωπος μετά από 30 χρόνια πολιτικής διαδρομής και με συγκεκριμένες ευθύνες στον τόπο, βρήκε αυτή την ευκαιρία για να δημιουργήσει διχόνοια και διχασμό.
Εμείς εκπροσωπώντας το νέο και το αύριο, αφήνουμε στην άκρη το παλιό και θεωρούμε ότι οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από πότε από ομόνοια και ενότητα».

arkadia24.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ