ΒΟΥΔΙΣΤΚΗ ΣΤΟΥΠΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

136
Το «Καλατσάκρα» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στον Βουδισμό και σημαίνει «τροχός του χρόνου» ή «κύκλοι του χρόνου». Χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει μια πολύ περίπλοκη διδασκαλία και πρακτική στο Θιβέτ. Παρά το γεγονός ότι η διδασκαλία είναι πολύ προηγμένη και περιλαμβάνει «εσωτερική» άσκηση , υπάρχει μια παράδοση να πραγματοποιούνται μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις για το κοινό.   Το βουδιστικό κέντρο Κάρμα Μπέρτσεν δεν είναι ευρέως γνωστό στο κοινό, η ιδέα της κατασκευής του γεννήθηκε το 1987 όταν ο Λάμα Όλε Νύνταλ επισκέφτηκε την περιοχή, συνεπαρμένος  από την μοναδικότητα της αποφάσισε να αγοράσει ένα κομμάτι γης με σκοπό την δημιουργία κέντρου διαλογισμού. Δύο δεκαετίες μετά, τον Αύγουστο του 2010 εγκαινιάστηκε η Καλατσάκρα Στούπα που ανήκει στα βουδιστικά κέντρα του διαμαντένιου δρόμου της γενεαλογίας Κάρμα Κάγκιου.
Κτίστηκε από τον περίφημο αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ το 1853. Το κτήριο διαθέτει υπόγειο … Παλαιό Δημοτικό Σχολείο στα Λαγκαδέϊκα Κορινθίας (Ξυλόκαστρο).  Πρόκειται για σχολικό κτίριο που χτίσθηκε με κονδύλια της δωρεάς Α. Συγγρού μετά τον κανονισμό σχολικών κτιρίων Καλλία, το 1895.

Η μορφολογική και τυπολογική σύνθεση του κτιρίου υπακούει στον κανονισμό σχολικών κτιρίων του διατάγματος 1894. Η αρχιτεκτονική του σύνθεση είναι νεοκλασική με κλασικιστική διακοσμητική μορφολόγηση. Η στέγη είναι δίρριχτη με κεραμίδια γαλλικού τύπου.

Αποτελείται από δύο αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο των δασκάλων, σύμφωνα με την τυπολογία    διτάξιου σχολείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ