Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αρχική ΚΑΙΡΟΣ «Βόμβα» ψύχους ανήμερα των Χριστουγέννων

«Βόμβα» ψύχους ανήμερα των Χριστουγέννων

117

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μέρη της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται την Τρίτη ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, την Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παράλληλα η θερμοκρασία προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα επτά και πιθανώς τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 16 στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα έξι με επτά μποφόρ.

Σημαντική μεταβολή προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη (26/12), καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Παράλληλα θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά περιόδους. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά του νομού και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από το μεσημέρι της Τρίτης 25/12 έως και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 27/12. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως πέντε με έξι μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης των Αθηνών θα φτάσει τους 12 βαθμούς την Τρίτη και μόλις τους 6 έως 7 την Τετάρτη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων, με βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Την Τετάρτη 26/12 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 27/12, ο καιρός αναμένεται πλέον βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ