“Βόμβες”΄Γόντικα κατά Τατούλη”Υπηρετείτε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα… έχεις φάει πολιτικά τα ψωμιά σου”

87

 Αποφύγαμε να τοποθετηθούμε αμέσως, με το που έσκασε η βόμβα με τους κοριούς και τις υποκλοπές όχι γιατί έχουμε αυταπάτες ότι, τη σήμερον ημέρα δεν γινόταν τέτοια, έχουμε άλλωστε σαν ΚΚΕ διαχρονικά και σήμερα υποστεί υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Δεν τοποθετηθήκαμε αμέσως, γιατί θέλαμε να δούμε την αντίδραση των αρμοδίων της περιφερειακής αρχής.

Και τι είδαμε; Αμηχανία, σπασμωδικότητα, πανικό και όσο περνάει ο καιρός αναδεικνύεται και η πολιτική σας ενοχή.

Αρνείστε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα και προχωράτε σε κινήσεις δέσμευσης των συνεργατών σας.

Συγκαλεί ο κ. Περιφερειάρχης την Εκτελεστική Επιτροπή και αντί να καταδικαστεί καθαρά και απερίφραστα το γεγονός «από όπου και αν προέρχεται» όπως συνηθίζεται να λέτε, στο πρώτο ανακοινωθέν δεν αναφέρεται ούτε η λέξη καταδίκη.

Καρατομείται ο ένας αντιπεριφερειάρχης και καλείται σε απολογία ο άλλος.

Για τρεις μέρες ο κ. Τατούλης κρύβεται και την τέταρτη την Παρασκευή, που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, έπρεπε να εμφανιστεί στην Καλαμάτα στις εκδηλώσεις, δίνει σιβυλλική απάντηση σαν αυτές που έδινε η πυθία.

Η κ. Νικολάκου εγκαθίσταται αμέσως στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Μεσσηνίας, σαν τι άραγε και ο κ. Τατούλης δηλώνει τρεις μέρες μετά ότι θα ασκεί αυτός τη Διοίκηση στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Την ίδια ακριβώς ώρα που δήλωνε αυτά ο κ. Τατούλης, η κ. Νικολάκου ενημερώνει την Οικονομική Επιτροπή ότι τα πάντα όλα στην έδρα, ακόμα και για να αλλάξει μια κλειδαριά, μια λάμπα στην ΠΕ Μεσσηνίας, η ανάρτηση στο διαύγεια θα γίνεται από την έδρα και όχι από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Δίνεται εντολή για διενέργεια ΕΔΕ. Θα έχει πλάκα να την πληρώσουν οι υπάλληλοι.

Απανωτές συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής χωρίς να δίνεται λογαριασμό στο περιφερειακό συμβούλιο.

Η διαφάνεια στο απόγειό της.

Οι υπόλοιποι αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας σιωπούν. Μόνο διαρροές σαν αυτές που τόλμησε να πει καθαρά περιφερειακός σύμβουλος ότι «είναι στημένο». Το είπε σε δηλώσεις του την 25η Μαρτίου. Τραγελαφικά πράγματα, για γέλια και για κλάματα.

Θα σας προτείναμε, αν δεν μπορέσετε να αποδείξετε ότι είναι στημένο από την Αλειφέρη και το Σαμαρά, ψάξτε για ξένο δάκτυλο. Μπορεί να το έστησε η Μόσχα, η KGB, ο Στάλιν… Και αν δεν βρείτε τίποτα εκεί, ψάξτε κατά το ηγουμενείο.

Επειδή δεν θεωρούμε ότι η Περιφερειακή αρχή και ο Περιφερειάρχης διακατέχεστε από ανικανότητα αντιθέτως και πεπειραμένοι είστε και πολύ ικανοί, απαιτήσαμε πειστικές απαντήσεις και για το γεγονός και για την αντιμετώπισή του. Δεν πήραμε.

Αντίθετα τα ερωτηματικά πληθαίνουν για τις ευθύνες της περιφερειακής αρχής και της ηγεσίας της.

Κόντρες για τη νομή της εξουσίας

Θα ανοίξουμε εμείς λοιπόν κάποια πολιτικά ζητήματα.

Είναι γνωστό, ο κόσμος «το ‘χεί τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι» ότι εδώ και καιρό σοβεί σοβαρή κρίση στο εσωτερικό της πλειοψηφίας της Νέας Πελοποννήσου, όχι για την ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής, εδώ είσαστε όλοι στρατευμένοι και προσηλωμένοι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά για το ποιος θα είναι στο τιμόνι της αντιλαϊκής διαχείρισης.

Ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση, αφού απ’ ότι φαίνεται ο κ. Τατούλης έχει φάει πολιτικά τα ψωμιά του. Γι’ αυτό άλλωστε μια σειρά στελέχη αντιπεριφερειάρχες και μη, κοιτάτε για υποψηφιότητα σε Δήμους που έχετε αναφορά.

Ο κ. Τατούλης βεβαίως νοιάζεται και για το πολιτικό μέλλον της κόρης του γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις και οργή από γαλάζιους βουλευτές και πολιτευτές, αδικαιολόγητα λέμε εμείς, γιατί για την κόρη νοιάζεται. Χρησιμοποιεί λένε το μηχανισμό της Περιφέρειας, γιατί αντιδρούν; Ποιο αστικό κόμμα, ποια αρχή και πότε δεν χρησιμοποίησε τον κρατικό μηχανισμό; Είναι μικρός το τόπος και γνωριζόμαστε. Εδώ μέχρι τα ακουστικά και τα πιεσόμετρα χρησιμοποιούν.

Σ’ αυτό το χορό των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο κ. Τατούλης και πολλές φορές, σέρνει πρώτος το χορό.

Να θυμίσω τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική συνέντευξη, πριν από ένα χρόνο, ακόμα και για πρωθυπουργούς της ΝΔ, από τους οποίους έχει ευεργετηθεί, ο ένας τον όρισε υπουργό, ο άλλος περιφερειάρχη.

Πολλά τέτοια θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, που διαμορφώνουν το φόντο των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης στην Περιφέρεια.

Συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις που έχουν να κάνουν, το επαναλαμβάνουμε με τη νομή της εξουσίας.

Και εδώ πρωτοστατεί ο κ. Τατούλης. Αρκετές φορές έχει αδειάσει αντιπεριφερειάρχες ακόμα και εδώ στο ΠεΣυ.

Να θυμίσω την υπόθεση με τα πηρυνελαιουργία, που οι υπηρεσίες της Μεσσηνίας και η κ. Αλιφέρη έφεραν κάποιες προτάσεις, ασπιρίνες λέμε εμείς, για την αντιμετώπιση της ασύδοτης και εγκληματικής για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων δράσεις των πηρυνελαιουργών. Αφού έγινε δύο ώρες συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λίγο πριν την ψηφοφορία που απ’ ότι φαινόταν θα τύγχαναν αυτές οι προτάσεις ευρύτερης από την απλή πλειοψηφία στήριξης παρενέβει ο κ. Τατούλης, άδειασε την κ. Αλειφέρη (ακριβώς όπως είχε κάνει με το μακαρίτη Μαλαπάνη), ακύρωσε την όλη διαδικασία και κατέθεσε δική του πρόταση που έλεγε να αποφασίζει το ΠεΣυ να πάει ο Περιφερειάρχης στον Υπουργό στο Φάμελο να δουν τι θα κάνουν. Και ένα χρόνο τώρα περιμένουμε. Συναντήσεις με το Φάμελο έγιναν πολλές, αλλά είχε προτεραιότητα και για την Περιφέρεια και για την Κυβέρνηση η ΣΔΙΤ για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ.

Να γιατί λέμε ότι δεν νοιάζεστε για τα προβλήματα των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, αλλά για το πως θα πλασαριστείτε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πως θα εξυπηρετήσετε καλύτερα τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Ηθικό και ανήθικο

Πολύ κουβέντα επίσης γίνεται και από όλες τις πλευρές για ηθικό, ανήθικο.

Και ρωτάμε εμείς.

Πόσο ηθικό είναι για εσάς συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς να έχετε ακούσει τόσα τη δεκαετία του 90 και του 2000 από τη ΝΔ και τον κ. Τατούλη και να έχετε μια τόσο αγαστή συνεργασία και σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και οκτώ χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πόσο ηθικό είναι για εσάς που φύγατε το 2014 από την Νέα Πελοπόννησο, ακούσατε αυτά που ακούσατε, πρώτα και κύρια από τους παλιούς σας συνάδελφους στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Τατούλη και τώρα όλοι μαζί να ανασυγκροτείτε το χώρο με το Κίνημα Αλλαγής.

Πόσο ηθικό είναι για εσάς αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ να έχετε ακούσει αυτά που  ακούσατε το 2009, 10, 11, 12 από τον κ. Τατούλη και το 2014 να ξανασμίγετε για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Να ακούτε, αυτά που ακούτε και σήμερα από τον κ. Τατούλη, την κα. Νικολάκου ακόμα και ότι ανήκετε και υπηρετείτε μιζαδόρικα κόμματα και να συνυπάρχετέ στην Νέα Πελοπόννησο.

Θα μου πείτε εδώ για τα περί ηθικής μίλησε και ο κ. Τσίπρας στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο και μάλιστα στην Πελοπόννησο. Συμφωνούμε, δεν υπάρχει τσίπα. Υπηρετείτε ένα σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα που δεν έχει αρχές και αξίες.

Η ηθική βρίσκεται στο λαό που ματώνει για το μεροκάματο, για τον επιούσιο, βρίσκεται σε όλους αυτούς που κόντρα στις σειρήνες των καιρών διεκδικούν, παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και για τα παιδιά τους.

 

Πριν ένα μήνα με αφορμή τα όσα έγιναν με το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης τονίζαμε τα παρακάτω: «Αντί στην Περιφέρεια να ασχοληθούν με τα σοβαρά προβλήματα των πλατειών λαϊκών στρωμάτων, ασχολούνται με το πολιτικό μέλλον του κ. Τατούλη, με τα πλασαρίσματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τα εσωτερικά προβλήματα της πάλαι ποτέ κραταιάς ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ». Τώρα ασχολείστε και με τους κοριούς θα προσθέταμε.

«Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό, από αυτούς που στην προμετωπίδα έχουν την πολιτική προσωπική τους επιβίωση και γι’ αυτό αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα.

Να τους εγκαταλείψουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα μαζικά, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, με τις ταξικές ριζοσπαστικές δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, για να δυναμώσει η αγώνας, η ελπίδα και η προοπτική.»

Αυτές μας οι πολιτικές εκτιμήσεις ισχύουν και επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ