Β.Νανόπουλος: Ένας χρόνος αναλγησίας και αδιαφορίας από το δήμο για τα Εξαμίλια και την ασφάλεια τους

102

 Κανένα αποτέλεσμα δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα στο ζήτημα που έθεσαν πριν από ένα χρόνο, τον Μάρτιο του 2018, οι κάτοικοι των Εξαμιλίων. Το ζήτημα αφορούσε την αυξημένη εγκληματικότητα και τις ενέργειες που έπρεπε να γίνουν από την Πολιτεία, τις Αστυνομικές Αρχές και το Δήμο Κορινθίων για την προστασία τους.

Όλοι οι παραπάνω είχαν δώσει το παρόν στην συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Εξαμιλίων δίνοντας και δεσμεύσεις για τα όσα θα έπρατταν.

Ένα χρόνο μετά, σε επίπεδο δήμου Κορινθίων, καμία αποτελεσματική ενέργεια δεν καταγράφεται! Το αίτημα των κατοίκων για υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης το οποίο αποδέχτηκε ο κ.Πνευματικός – και ομόφωνα ψηφίστηκε  από Δημοτικό Συμβούλιο- δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει υλοποιηθεί. Τουναντίον ο κ.Πνευματικός, επικαλούμενος ότι θα υπάρξουν ανάλογα αιτήματα από άλλες περιοχές, έθεσε ουσιαστικά ανάχωμα στην υλοποίησή του αφού η οικονομική βάση υπηρεσιών ενός διαμερίσματος είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που αφορά υπηρεσίες σε όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα.

 

Η Συμμαχία Πολιτών δια του επικεφαλής της Βασίλη Νανόπουλου είχε δώσει το παρόν σ εκείνη τη συγκέντρωση και είχε κάνει ουσιαστική παρέμβαση ως προς την μέριμνα της ασφάλειας των κατοίκων σημειώνοντας  ενώ πολλές φορές έχει επαναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 17 Ιουλίου του 2018 δε, συγκεντρώνοντας 25 υπογραφές από την μειοψηφία, εισήγαγε εκ νέου το θέμα στο σώμα κατορθώνοντας να ληφθεί απόφαση! «Αποφασίσαμε να γίνει σύμβαση με εταιρία για την φύλαξη των δημοτικών κτιρίων στα Εξαμίλια και κατ επέκταση και των κατοίκων οι οποίοι θα αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και να κινηθούν ιδιαίτερα σε χώρους όπως το νεκροταφείο όπου το πρόβλημα είναι τεράστιο, αλλά και να κοιμούνται πιο ήσυχοι στα σπίτια τους» σημείωσε τότε ο Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών παραδεχόμενος βέβαια πως πως η λύση του προβλήματος δεν είναι αυτή ,υπενθυμίζοντας την πρόταση που είχε καταθέσει  στην λαϊκή συνέλευση των κατοίκων περί δημιουργίας Α.Τ. «Η ιδιωτική φύλαξη θα περιορίσει το πρόβλημα δεν θα το εξαλείψει. Αυτό μπορεί να γίνει με αύξηση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας αλλά κυρίως με την δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στα Εξαμίλια».

 

Το πρόβλημα στην περιοχή είναι υπαρκτό, το ίδιο και η άρνηση του κ.Πνευματικού να αποδώσει το αυτονόητο, την ασφάλεια, σ ένα διαμέρισμα που όλοι γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζει – συγκριτικά με τα άλλα- τεράστιο ζήτημα παραβατικότητας.Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που δεν υλοποιείται! Και αυτό οι κάτοικοι της περιοχής θα πρέπει να το γνωρίζουν και να το λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ