Γιατί παραπέμπεται στον Εισαγγελέα o Κώστας Καραμανλής

101

Την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή του νεότερου στον εισαγγελέα για ελλιπές πόθεν έσχες αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη συνεδρίαση της την Τρίτη.

Η επιτροπή είχε ζητήσει από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να φέρει παραστατικά για ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ το οποίο έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες πριν από τρία χρόνια του και το οποίο ήταν κατατεθειμένο σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ωστόσο ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε αδυναμία στο να βρει τα συγκεκριμένα παραστατικά καθώς ορισμένους από αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους έχει ήδη κλείσει ενώ από άλλους ήταν αδύνατον να τα προσκομίσουν οι τράπεζες.

Η παραπομπή στον εισαγγελέα είναι η τυπική διαδικασία που ορίζει ο νόμος και γι’ αυτό η απόφαση της επιτροπής ελήφθη ομοφώνως τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Ακόμη πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στην Χρυσή Αυγή εξαιτίας του ότι το κόμμα έκανε συναλλαγές και όσον αφορά τα έσοδα του και όσον αφορά τα έξοδα του όχι μέσω τραπέζης, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά με μετρητά.

Όπως επίσης και για μη κατάθεση των οικονομικών καταστάσεων του κόμματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα οικονομικά των κομμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ