ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ”ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ”

113

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ ΑΠΟ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΡΩΓΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

ΜΕ  ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ

 

Την Σπάρτη επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες. Στο πλαίσιο των επαφών του στην Λακωνική πρωτεύουσα,  ο Γιώργος Δέδες πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης, Ευάγγελο Βαλιώτη, στην οποία εξετάστηκε το πλέγμα των παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των υποδομών, οι οποίες επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του πρόσφατου παρελθόντος.

«Το Υπουργείο στέκεται αρωγός στο Δήμο Σπάρτης και μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των άμεσων αποκαταστάσεων των υποδομών του», τόνισε ο Γιώργος Δέδες, επισημαίνοντας πως τα έργα υποδομών που αποσκοπούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές, τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργού Χ. Σπίρτζη.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που είχε με τον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμαρχο, ήδη από την εποχή που κατασκευαζόταν ο Αυτοκινητόδρομος «Μορέας», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του διότι, όπως είπε, οι χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Υποδομών προς το Δήμο Σπάρτης αξιοποιούνται άμεσα και αποτελεσματικά.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπάρτης ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για την καλή συνεργασία των τελευταίων ετών, συμφωνώντας πως και στην περιοχή του οι παρεμβάσεις στις υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης και τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης υποδομών αποτελούν προτεραιότητα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Δέδες επισκέφτηκε τη Μονεμβασιά όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο, Ηρακλή Τριχείλη. Ο Γιώργος Δέδες γνωστοποίησε ότι προωθείται η διαδικασία για την υπογραφή απόφασης, με την οποία εξασφαλίζεται χρηματοδότηση ύψους 350.000€ για την υλοποίηση του έργου ανακατασκευής του ανατολικού παράκτιου τοίχου και την ανακατασκευή της ανωδομής της παραλιακής οδού στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης. Υπενθυμίζεται ότι και αυτές οι υποδομές είχαν υποστεί σημαντικές ζημιές από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ζορμπά», που χτύπησε την Πελοπόννησο τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ