Γιόρτασαν την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κόρινθο βίντεο- φώτο

91

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου και μετά το τέλος της λειτουργίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από αξιωματικό της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου

Σήμερα Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018, και με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος,τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Στον λόγο του λίγο πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας αναφέρθηκε στα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ναό τονίζοντας ότι, πρέπει να ζούμε και να ενεργούμε σαν τους γονείς της Παναγίας μας, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τα παιδιά μας στην ζωή και στην λατρεία της Εκκλησίας μας, διότι με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπός που ζει κατά Θεόν είναι γεμάτος από την Χάρη Του. Παράλληλα αναφέρθηκε στην καθιέρωση της ημέρας αυτής ως ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου αυτές να τεθούν υπό την σκέπη του Θεού ώστε να λαμβάνουν δύναμη και εμφορούμενοι από τα ήθη και τις αξίες της Πατρίδας μας να την διαφυλάττουν ακέραιη και ασφαλή. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στους επικεφαλής των Στρατιωτικών Αρχών υγεία και φώτιση στο έργο τους!

Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία και παρουσία των Στρατιωτικών και των Πολιτειακών Αρχών καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας με την συμμετοχή Κληρικών της Πόλεως της Κορίνθου τέλεσε Ι. Δοξολογία επί τη ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 ][πο9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή-korinthostv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ