ΔΕΗ: Έκπτωση μέχρι και 21% στους λογαριασμούς – Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν

98

Ειδικό πρόγραμμα έχει εκπονήσει η ΔΕΗ, το οποίο μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μέχρι και 21% έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Το πρόγραμμα φέρει την επωνυμία: «Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό της προπληρωμής καλώντας στο 11770 και στη συνέχεια να υποβάλουν το αίτημα τους ηλεκτρονικά στη φόρμα επικοινωνίας.

Το Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός παρέχει έκπτωση 6% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών στους πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό, προπληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους.

Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.

1. Κατηγορίες πελατών που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τιμολόγιο:

• Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23, Αγροτικό και ΦΟΠ στη Χαμηλή Τάση

• ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ, ΒΜ1, ΒΜ2 και Αγροτικό στη Μέση Τάση

Εξαιρούνται του Προγράμματος οι πελάτες οι οποίοι: 

α) απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων, όπως οι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης,

β) είναι ενταγμένοι στο Ειδικό Πρόγραμμα Στεγών (Φ/Β Στεγών) και οι Αυτοπαραγωγοί με Ενεργειακό Συμψηφισμό (net metering).

Επίσης, οι πελάτες που έχουν διακανονισμό σε ισχύ, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Προπληρωμένος Λογαριασμός» θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν το σύνολο του διακανονισμού.

2. Διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα

1. Υποβολή αίτησης και υπογραφή όρων Προγράμματος. Η διαδικασία γίνεται, ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας , σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ ή στις υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών

2. Εξόφληση συμφωνηθέντος ποσού εντός διαστήματος 10 ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της αίτησης και των όρων

3. Αυτόματη ολοκλήρωση ένταξης στο Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός

3. Υπολογισμός ποσού προπληρωμής

Το Πρόγραμμα αφορά στην προπληρωμή του συνόλου των χρεώσεων (Χρεώσεις Προμήθειας, Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις, Χρεώσεις Υπέρ Τρίτων) που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος, Έναντι και Εκκαθαριστικών του τελευταίου κυλιόμενου έτους.

Για τον υπολογισμό του ποσού της προπληρωμής λαμβάνονται υπόψη ιστορικά στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για τον εκάστοτε πελάτη. Δηλαδή λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των εκδοθέντων λογαριασμών Έναντι και Εκκαθαριστικών του τελευταίου κυλιόμενου έτους και γίνεται αναγωγή του συνολικού αυτού ποσού σε περίοδο 12 μηνών.

4. Εφαρμογή έκπτωσης 6%

Η έκπτωση 6% υπολογίζεται επί της Χρέωσης Προμήθειας του εκάστοτε Εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Το διάστημα ισχύος του Προγράμματος εκδίδονται μόνο Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, στους οποίους θα εφαρμόζεται διακριτά η έκπτωση 6% και θα περιλαμβάνονται χρήσιμες αναλυτικές ενημερώσεις, αναφορικά με τα ποσά που εξοφλούνται μέσω του ποσού προπληρωμής, την επικείμενη λήξη του προγράμματος κ.α.

Η έκπτωση 6% θα ισχύει μέχρι να εξαντληθεί το ποσό που έχει προπληρωθεί. Εάν το προπληρωμένο ποσό δεν εξαντληθεί εντός ενός ημερολογιακού έτους (12 μηνών), το πρόγραμμα θα συνεχίσει να ισχύει έως εξαντλήσεως του για ένα ακόμη εξάμηνο. Μετά την πάροδο των επιπλέον 6 μηνών εάν υπάρχει ακόμη υπόλοιπο, θα πιστώνεται στον λογαριασμό του πελάτη.

Διευκρινίζεται ότι εκτός από την έκπτωση 6% εφαρμόζεται επιπλέον και όποια άλλη ισχύουσα έκπτωση, για παράδειγμα η έκπτωση συνέπειας 15%.

 

 

aftodioikisi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ