Δεν βγαίνει το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μετά τις ξαφνικές απολύσεις!

68

Αναβρασμός επικρατεί στον ΑΝΤ1, μετά τις τέσσερις ξαφνικές απολύσεις τεχνικών. Οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού του Αμαρουσίου προχωρούν σε στάση εργασίας 18.00-22.00, με αποτέλεσμα να μην βγει στον αέρα το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, οι Ενώσεις των εργαζομένων έκαναν προσπάθειες για να αλλάξει η απόφαση της διοίκησης του ΑΝΤ1, που όμως εμμένει στη θέση της. Μάλιστα, απάντησε στις Ενώσεις πως ή θα γίνουν μειώσεις μισθών, ή απολύσεις.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΑΝΤ1, υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο περαιτέρω απολύσεων και πως οι παραπάνω τέσσερις απολύσεις έγιναν στο πλαίσιο της κατάργησης συγκεκριμένων θέσεων.

Από την πλευρά τους, οι Ενώσεις προσανατολίζονται σε περαιτέρω κινητοποιήσεις και αναμένονται οι αντιδράσεις τους τις επόμενες ημέρες. Το βέβαιο είναι, ότι προβλέπεται «καυτός» Αύγουστος.

Τι αναφέρει η ΕΤΙΤΑ

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) αναφέρει πως αιτήματα της 4ωρης στάσης εργασίας είναι:
– η άμεση ανάκληση των απολύσεων τεχνικών και μελών της ΕΤΙΤΑ που πραγματοποίησε η εταιρεία αιφνιδιαστικά και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση
– την μη πραγματοποίηση απολύσεων ή και μονομερών περικοπών αποδοχών στο τεχνικό προσωπικό του σταθμού.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας σήμερα Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 από τις 18.00 έως τις 22.00, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και στην ιστοσελίδα «antenna.gr».

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από τις παράνομες, καταχρηστικές και κατάφωρα αντεργατικές απολύσεις συναδέλφων τεχνικών.

Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων των συναδέλφων μας, καθώς φημολογούνται νέες απολύσεις από τον ενημερωτικό τομέα και ζητεί την ανάκληση όλων των απολύσεων, ώστε να αποκατασταθεί το εργασιακό κλίμα».

newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ