Δεν πάει άλλο!!! : Η άποψή μας με αφορμή την εγκληματικότητα στην Κορινθία και τα γεγονότα στο Σολωμό

142

«Δεν πάει άλλο με την εγκληματικότητα. Φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας».Πρόκειται για τη φράση που ακούγεται σχεδόν καθημερινά από πολίτες στην Κόρινθο  όπου και αν βρεθούν .

Τα φαινόμενα κλοπών στο Δήμο της Κορίνθου και στην ευρύτερη περιοχή έχουν αυξηθεί ραγδαία. Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες αρνητικών ειδήσεων με κλοπές σπιτιών , αυτοκινήτων ,επιθέσεις κατά ηλικιωμένων. Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ακολουθώντας μνημονιακές πολιτικές ,έχει αφήσει έρμαιο των κακοποιών την Κορινθία και ιδιαίτερα την Κόρινθο με την περιοχή την Εξαμιλίων  ,που έχει καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών .

Την ίδια ώρα, ωστόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίζει επίσημα στατιστικά στοιχεία για το 2018 που δείχνουν σχετική μείωση της εγκληματικότητας.

Η πραγματικότητα ειδικά όμως για την Κορινθία,  είναι διαφορετική , μπορεί  για ακόμα μία χρονιά  να σημειώθηκε μείωση της βαριάς εγκληματικότητας , οι οργανωμένες συμμορίες να περιορίστηκαν ,από την άλλη όμως καλπάζει το «έγκλημα της καθημερινότητας» που επιβαρύνει εμάς τους απλούς πολίτες,  όπως έγινε πριν λίγες  ημέρες  στο Σολομό , με τον θάνατο ενός ανθρώπου που για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε μία ημέρα πήγε να κλέψει το ίδιο σπίτι  και την απάντηση του ιδιοκτήτη,  ο οποίος  δεν του το  επέτρεψε!!!

Κατά την γνώμη μου  οι διωκτικές αρχές με λειψό προσωπικό και μέσα απλώς καταγράφουν τα φαινόμενα χωρίς όμως να έχουν την δυνατότητα  της ουσιαστικής παρέμβασης .  Πρόκειται για μια κατάσταση που οδηγεί στον υποβιβασμό του βιοτικού μας επιπέδου, και σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε άπραγοι να βλέπουμε τις περιουσίες μας για τις οποίες κοπιάζουμε και ιδρώνουμε καθημερινά, να καταπατώνται και να λεηλατώνται απλά και μόνο επειδή στην  ελληνική αστυνομία δεν δίνει το υπουργείο την δυνατότητα και τα μέσα να κάνει σωστά την δουλειά της.

Γιατί αν είχε τα εφόδια  να την κάνει σωστά  να είστε βέβαιοι πως κανένα εγκληματικό και θρασύτατο στοιχείο δεν θα έφτανε στο σημείο να σκεφτεί να κάνει πάρτυ μέσα στις ιδιοκτησίες μας, στα σπίτια μας και μάλιστα κατ’επανάληψη!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ο κόσμος δεν μπορεί να ζει άλλο μέσα στον φόβο και οικονομικά δεν αντέχει να επισκευάζει καμία άλλη ζημιά που προκαλούν οι δράστες στο πέρασμά τους.

Οι αρμόδιες Αρχές θα πρέπει να δουν διεξοδικά το πρόβλημα αστυνόμευσης, επιλύοντάς το με βάση τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής, ώστε να προστατευτούν οι οικογένειες, οι περιουσίες και κατ’ επέκταση το μέλλον των πολιτών.

Κατά την ταπεινή μας άποψη οι πρώτες κινήσεις που επιβάλλεται  άμεσα να γίνουν ώστε να μην υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά  αθώων ανθρώπων , που παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και από θύματα δίνονται θύτες ,είναι οι εξής :

1)Την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις απομακρυσμένες περιοχές

2) αύξηση των περιπολιών τις νυχτερινές ώρες

3) τον εκσυγχρονισμό των μέσων που έχουν στην διαθεσή τους οι αστυνομικοί (περιπολικά, προστατευτικό εξοπλισμό) κατά της μάχης του εγκλήματος.

4) Συμβολή στην  αντιμετώπιση της εγκληματικότητας  και από τους δήμους.

Οι δήμοι να  ” σκύψουν” στο πρόβλημα δίχως να προτείνουμε την αντικατάσταση του ρόλου Δήμου – Αστυνομίας , αλλά όπως υπήρξε δημοτική αστυνομία για να κόβει πρόστιμα στο παράνομο παρκάρισμα,  έτσι να υπάρξει και για την περιφρούρηση των δημοτών,  τουλάχιστον εκεί που “πονάει ” ο κάθε δήμος.

Όλα αυτά και ίσως  και περισσότερα θα πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί αληθινά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Μαρία Πασσαλή Νικολοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ