Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Δεν βλέπουν έξοδο από τα μνημόνια 6 στους 10

93

Απογοήτευση από τα κόμματα, αισθήματα φόβου και οργής, αλλά και απαισιοδοξία για τη συνολική και προσωπική τους οικονομική κατάσταση βιώνουν οι πολίτες, σύμφωνα με όσα δηλώνουν στον Σφυγμό Ιανουαρίου της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Οι έξι στους δέκα ερωτώμενους αμφισβητούν το αφήγημα του τέλους της δημοσιονομικής επιτήρησης και δηλώνουν ότι δεν θα έδιναν ακόμα μία ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να μη βγει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα ποσοστά δυνητικής εκλογικής επιρροής, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. (34%) και ΣΥΡΙΖΑ (26%) βρίσκεται στις οκτώ μονάδες, με την ψαλίδα να κλείνει σε σχέση με τον τελευταίο Σφυγμό τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν βρισκόταν στις δέκα μονάδες (34%-24%).

Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής (ΔΗΣΥ-Ποτάμι) 14%, ΚΚΕ 12%, Χρυσή Αυγή 10%, Ενωση Κεντρώων 9%, Λαϊκή Ενότητα 6%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 6%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5%, Πλεύση Ελευθερίας 5%.

Στο ερώτημα εάν είναι εφικτός ο στόχος εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 οι πολίτες απάντησαν όχι σε ποσοστό 63%, ναι σε ποσοστό 30%.

 

madata

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ