Δημοτική αγορά Κορίνθου : Ένα ακόμα επεισόδιο στο γνωστό σίριαλ ” Ήμουν νιος και γέρασα”

117

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η πολύωρη συζήτηση για ένα “Προπολεμικό” θέμα , που κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται στη επιφάνεια και δεν είναι άλλο από το γιοφύρι της Άρτας ή όπως το ονομάζουν οι Κορίνθιοι δημοτική αγορά της Κορίνθου.

Στην αποψινή συνεδρίαση  υπήρξε νέα πρόταση από την παράταξη του Βασίλη Νανόπουλου για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς, υπό το πρίσμα νέων δεδομένων .

Περισσότερα ΕΔΩ:

Η ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση  έχει ως βασικό άξονα την επιδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα που καλύπτουν στο 100% τα έξοδα κατασκευής, με  δέσμευση ο κατασκευαστής και μισθωτής των καταστημάτων να είναι  ο δήμος Κορινθίων .

Η δημοτική αρχή, αν και ξαφνιάστηκε αρχικά , παρόλα  αυτά παρέμεινε αμετάκλητη  στη θέση της για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς, παραχωρώντας  την  σε ιδιώτη  που παράλληλα θα διασφαλίζει σοβαρά και σταθερά έσοδα για το δήμο, αφού την πλήρη οικονομική  ευθύνη θα την έχει ο ιδιώτης  επιχειρηματίας, ο οποίος θα υποχρεούται όμως,  η χρήση της να είναι αυτή που έχει αποφασίσει  ήδη  το δημοτικό συμβούλιο , δηλαδή δημοτική αγορά με προϊόντα της μάνας γης.

Παρέμβαση έκανε ο νομικός και δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Παππάς , ο οποίος έθιξε το νομικό ζήτημα της υλοποίησης  προγράμματος  και την νομική διασφάλιση της συγκεκριμένης πρότασης του κυρίου Νανόπουλου, η οποία χρήζει μεγάλης προσοχής .

Τελικώς το θέμα ετέθη σε ψηφοφορία και το σώμα κατά πλειοψηφία αποφάσισε υπέρ της πρότασης του δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού.

Έκπληξη ήταν οι ψήφοι ορισμένων συμβούλων και ίσως μη αναμενόμενοι .

Δείτε πως ψήφισαν:

Ο Παναγιώτης Ψηλογιαννόπουλος και ο κύριος Πανταζής ψήφισαν υπέρ της πρότασης Νανόπουλου, στην πρόταση Αλέξανδρου Πνευματικού συμπαρατάχτηκαν οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι , Γιάννης Καρασσαβας και η πρώτη έκπληξη που ακούει στο όνομα Παναγιώτης Λαμπρινός , ο κύριος Γιώργος Μουρούτσος ψήφισε ΝΑΙ στην πρόταση Νανόπουλου υπό προϋποθέσεις και περισσότερες διευκρινήσεις , ο Μπάμπης Τιγκιρλάκης ως “Πόντιος Πιλάτος”, ψήφισε λευκό και ο επικεφαλής της νέας παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” ,Νίκος Σταυρέλης  για  σοβαρούς  προσωπικούς  του λόγους  όπως ανακοίνωσε στο σώμα,  αποχώρισε και  δεν παραβρέθηκε  στην ψηφοφορία .

Αυτά για σήμερα ,για το θέμα θα  επανέλθουμε  όταν θα βρεθεί ιδιώτης και στην περίπτωση που αυτό δεν προκύψει , τότε όπως είπε και ο δήμαρχος “Εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε” .

Εμείς ευχόμαστε  η δημοτική αγορά  και το ζήτημα της ανακατασκευής της να μπει επιτέλους  σε τροχιά οριστικής επίλυσης, ώστε το μνημειακό αυτό κτίριο να αποτελέσει κόσμημα για την πόλη μας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ